Categoriën

Archief

Artikel www.horses.nl

Op www.horses.nl staat ook een artikel over de EK selectie:

EK-selectie voor para-dressuurteam bekend

30/06/2009 15:52Bondscoach Jeannette Wolfs heeft de selectie voor het Europese kampioenschap dressuur aangepaste sport in Noorwegen aangewezen. Wolfs heeft alle vertrouwen in haar team: ,,We hebben nog niet tegen onze grootste concurrenten gereden, maar het team heeft steeds constante en goede prestaties neergezet. Als de ruiters en paarden fit blijven, is Nederland een geduchte tegenstander.”

Frank Hosmar en Ineke de Groot vertegenwoordigen Grade IV. Hosmar heeft gedurende alle observatiewedstrijden met zijn beide paarden Tiësto en Wallstreet Shuffle zeer constante prestaties laten zien. De Groot kon vanwege een blessure van haar paard Indy niet aan alle observatiewedstrijden deelnemen, maar de sterke proeven in Moorsele waren voor Wolfs overtuigend genoeg. Ook grade III-ruiter Glasten Krapels kon niet aan alle voorwaarden voldoen, maar zijn prestaties in Kreuttal vorige week, waren volgens Wolfs EK-waardig. In grade II gaan drie Nederlandse combinaties de strijd aan om Europees eremetaal. Petra van de Sande heeft met Toscane, net als Hosmar, constant gepresteerd. Yvette van Geenen en BMC Uzarro hebben zich ook in nagenoeg alle proeven in de top vier weten te plaatsen en Gert Bolmer heeft zichzelf verrassend overtroffen met zijn jonge troef Winnyroodnoot. Gedurende de komende weken wordt besloten of Bolmer met Winnyroodnoot of met de meer ervaren Triumph afreist naar Noorwegen.

Het EK vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus in het Noorse Kristiansand.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.