Categoriën

Archief

Ook met Triumph in A kader

[Not a valid template]Het duurde even voordat de KNHS met het persbericht kwam maar nu is het officieel, ik ben ook met Triumph opgenomen in het A kader. Voor diegene die zich afvraagt wat dat precies betekend: Bij het inschrijven voor internationale wedstrijden komen eerst de combinaties uit het A-kader aan bod, vervolgens het B-kader en daarna combinaties die niet in een kader zitten. Zeker met de (gelukkig) steeds groter wordende groep ruiters kan dat van belang zijn, omdat er niet altijd voldoende startplaatsen zijn.

Kaders dressuur aangepast sporten groeien
11 september 2009

ERMELO (KNHS) – Bondscoach Jeannette Wolfs heeft na het NK Dressuur Aangepast Sporten in Breda diverse combinaties toe kunnen voegen aan het A- en B-kader Dressuur Aangepast Sporten.

Het regende kaderscores tijdens het Nederlands Kampioenschap, dat op 5 september verreden werd op de mooie terreinen van Breda Hippique. Maar liefst drie combinaties wisten zich te kwalificeren voor het A-kader. Gert Bolmer (Den Ham) behaalde met zijn paard Triumph (v. Voltaire) in de Grade II Team Test een score van 66,67%. Bolmer, die met zijn paard Winnyroodnood al in het A-kader zat, is nu met Triumph ook opgenomen in het A-kader.

Joyce van Oosten (Bergen LB) scoorde een percentage van 66,13% in de Grade IV Individual Test met haar paard Let’s Go (v. Haarlem), goed voor een A-kaderplaats. Met haar andere paard, MVO’s Champion (v. Carry), plaatste ze zich en passant ook nog even in het B-kader met een score van 62,02%.

Vedet (v. Florestan I) van Sanne Voets (Berghem) bezorgde zijn amazone een score van 65,95% in de Grade IV Team Test. Met het reeds behaalde percentage van 65,40% tijdens de kadervormingwedstrijd in Lunteren op 18 juli 2009, verdienen zij hiermee een plaats in het A-kader. De amazones Petra van de Sande met Mozart en Tessa Baaijens met Riana zijn opgenomen in het B-kader.

Bondscoach Jeannette Wolfs kan tevreden terugkijken op een geslaagd evenement met een mooie uitbreiding van de kaders.

foto: Dorli Welp

Actuele kadersamenstelling:

A-kader:
Gert Bolmer (Den Ham) – Triumph, Winnyroodnoot
Yvette van Geenen (Ulft) – BMC Uzarro
Ineke de Groot (Noordwijk) – Indo
Frank Hosmar (Haarle) – Tiësto, Wallstreet Shuffle
Glasten Krapels (Halfweg) – Matador
Joyce van Oosten (Bergen LB) – Let’s Go
Sabine Peters (Cuijk) – Papillion
Petra van de Sande (Nootdorp) – Toscane
Sanne Voets (Berghem) – Vedet
Sjerstin de Vries-Vermeulen (Ermelo) – Kenzo

B-kader:
Tessa Baaijens (Goes) – Riana
Joyce Oosten – Van Rhee (Bergen) – MVO’s Champion
Petra van de Sande (Nootdorp) – Mozart

Het is niet meer mogelijk om te reageren.