Categoriƫn

Archief

Para-Equestrian Cup

De KNHS heeft samen met BMC een competitie opgezet voor het komende winterseizoen. Het zijn niet zomaar een paar wedstrijden, via selecties kan men zich plaatsen voor rubrieken tijdens Indoor Maastricht, Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. De finale wordt vervolgens gehouden tijdens het CHIO van Rotterdam in Juni volgend jaar. Dit is natuurlijk een ontzettend mooi initiatief waardoor onze sport nog meer in de picture komt en daarmee hopelijk ook nog meer deelnemers aantrekt.

KNHS-BMC Para-Equestrian Cup 2009/2010

De KNHS-BMC Para Equestrian Cup heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten (dressuur) zowel in de breedte als in de topsport. De KNHS BMC Para-Equestrian Cup biedt geclassificeerde ruiters tevens een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale proeven worden uitgeschreven.

Startgerechtigheid
Startgerechtig in de competitie zijn alle geclassificeerde ruiters (ingedeeld in een van de grades van het aangepast sporten dressuur) die in het bezit zijn van een geldige startkaart.
Het paard (de paarden) waarmee een ruiter zich selecteert is ook het paard (zijn de paarden) waarmee tijdens de kwalificatiewedstrijd en eventueel de finale als combinatie zal worden gestart.

Wedstrijdkalender
De KNHS-BMC Para-Equestrian Cup 2009/2010 bestaat uit drie series van elk twee selectiewedstrijden met een kwalificatiewedstrijd en wordt afgesloten met een finale. De opbouw van de competitie ziet er als volgt uit:

Selectiewedstrijd op 25 oktober in Emmeloord
Selectiewedstrijd op 15 november in Lunteren
Kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Maastricht 26-29 november 2009

Selectiewedstrijd (nog nader te bepalen)
Selectiewedstrijd (nog nader te bepalen)
Kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam 21-24 januari 2010

Selectiewedstrijd (nog nader te bepalen)
Selectiewedstrijd (nog nader te bepalen)
Kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant 25-28 maart 2010

Finale tijdens CHIO Rotterdam juni 2010

Het is niet meer mogelijk om te reageren.