Categoriën

Archief

WEG grootste sportevenement VS in 2010

Op horsus.nl staat een artikel over het komende WK (World Equestrian Games of WEG). Zover is het natuurlijk nog lang niet, iedereen zal in 2010 nog volop aan de bak moeten om één van de vier felbegeerde teamplaatsen te bemachtigen.

WEG Kentucky grootste sportevenement VS

11-12-2009 19:46

De World Equestrian Games (WEG) is het grootste sportevenement dat in 2010 in de VS wordt gehouden en het op een na grootste van Noord-Amerika, direct na de Olympische Winterspelen in Vancouver.

Het is de eerste keer dat de WEG buiten Europa wordt gehouden. Tijdens de WEG zal ook de grootste groep paarden aanwezig zijn die ooit per vliegtuig naar de VS is vervoerd. Het gaat om bijna 690 paarden.

De staat Kentucky heeft voor de WEG 110 miljoen dollar geïnvesteerd in het Kentucky Horse Park. In april 2009 werd een nieuw buitenstadion geopend, de nieuwe binnenarena met klimaatbeheersing werd geopend in juli. Volgens algemeen directeur John Long is er een enorme hoeveelheid werk verricht sinds de USEF (US Equestrian Federation) vijf jaar geleden tot gastheer van de WEG werd benoemd. Het evenement moet in technisch, artistiek en financieel opzicht perfect zijn, zei hij.

Er is hard gewerkt om milieuvriendelijke oplossingen te vinden in het Kentucky Horse Park. Zo wordt er gebruikgemaakt van zonne-energie en recyclingtechnieken.

(Bron: redactie HorsUs)

Het is niet meer mogelijk om te reageren.