Categoriën

Archief

Wedstrijd Bochum goed afgesloten

[Not a valid template]Ik heb de stijgende lijn die we gisteren in de individuele proef hadden ingezet vandaag voortgezet in de afsluitende kür op muziek. De wekker ging weer om 6 uur om Trump de tijd te geven om te eten voor de proef en alles klaar te maken. Het terrein in Bochum is op zich prima, maar de stallen staan op gravel zoals dat van een tennisbaan. Ondanks een dik pak stro in de stal ziet menig paard er ‘s ochtends dan ook wat rood uit, en moet er flink gepoetst worden om ze weer schoon te krijgen.

Trump voelde in het losrijden weer wat beter als gisteren. Hij was actief terwijl de aanleuning en ruimte in de stap goed bleven. Ik had mezelf als doel gesteld om echt te gaan vlammen, en dat lukte behoorlijk goed. De kür liep eigenlijk vanaf het begin wel lekker. Trump bleef er goed aan trekken, maar had de benodigde rust in de stap en we kwamen heel mooi uit op de muziek. De score kwam uit op 72,833%. Niet slecht natuurlijk maar omdat ik al als tweede moest starten was het natuurlijk de vraag hoeveel die score waard was. Uiteindelijk bleek het goed voor een derde plaats, slechts 0,66% achter Petra die de proef won voor de Duitse Angelika Trabert.

Over deze uitslag waren de meningen enigszins verdeeld, met name doordat een Duits jurylid de Duitse combinaties nogal omhoog haalde. Hoe dan ook hebben we laten zien er te staan in een deelnemersveld op minstens Europees topniveau.

Nu de drie observatiewedstrijden verreden zijn is natuurlijk de grote vraag wie de vier gelukkigen gaan worden die naar de wereldruiterspelen in Kentucky mogen. Dit wordt in de loop van komende week bekend gemaakt door bondscoach Jeannette Wolfs. Zodra hier nieuws over te melden is verschijnt dat uiteraard op deze site.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.