Categoriën

Archief

Missie geslaagd tijdens Jumping Amsterdam

Triumph en ik zijn vandaag tweede geworden tijdens de BMC Centaur Cup op Jumping Amsterdam. Hiermee ben ik als eerste en enige tot nu toe met twee paarden geplaatst voor de halve finale. Hier ging zoals gewoonlijk echter weer een lange dag aan vooraf, net als vorig jaar was er ‘s ochtends vroeg de mogelijkheid om de baan te verkennen, terwijl onze rubriek pas startte om 13:00. Wederom vertrok ik niet alleen vanaf stal, Trump reisde samen met BMC Uzarro van Yvette van Geenen naar de RAI. Ze kunnen het (net als wij overigens) erg goed met elkaar vinden, en staan gebroederlijk naast elkaar in het vrachtwagentje. Voor zowel Trump als mijzelf is het erg fijn om hier gebruik van te mogen maken. Dit keer waren de stewards gelukkig wel op de hoogte waar wij mochten parkeren, dus dat ging stukken beter dan de vorige keer. Trump en BMC Uzarro van Yvette waren lekker relaxed in de piste dus dat leek geen probleem te worden.

[Not a valid template]Toen de paarden eenmaal weer op de wagen stonden was het tijd voor deel twee van een erg haastig en vroeg ontbijtje eerder in de ochtend, en daarna was het een kwestie van wachten en kijken bij de grand prix rubriek die voor ons werd verreden. Yvette mocht daarna als eerste van ons tweeën van start. Het losrijden zag er niet verkeerd uit en omdat er nog een paar combinaties tussen ons moesten starten kon ik nog snel even mee naar de ring om te kijken naar haar proef, terwijl Miranka inmiddels Trump aan het losrijden was. De kür van Yvette vond ik erg netjes. Er zaten geen fouten in en ze kwam mooi uit op de muziek. Ze had zelf fijn gereden en we dachten allebei dat ze met deze kür toch in de 70% moest kunnen scoren. Dat bleek helaas nogal tegen te vallen, de score kwam niet verder dan 68,08%.

[Not a valid template] Na de proef van Yvette was het tijd om eindelijk zelf echt in actie te komen. Vooraf was het voor mij erg moeilijk in te schatten waar we op dit moment staan. Door de kou de afgelopen periode en daarna nog eens griep heb ik maar weinig kunnen rijden, en ik was toch wel van plan om het beter te doen dan tijdens de selectiewedstrijd in Zuidwolde. Ik heb me samen met Miranka dan ook in allerlei bochten gewrongen in een poging zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. Het losrijden was niet heel makkelijk maar ging op zich denk ik niet verkeerd. Toen we naar de ring stapten voelde ik Trump groeien van spanning (niet heel praktisch want ik moest al bukken om het plafond niet te raken) en ik was dan ook benieuwd hoe het in de ring zou gaan. Eenmaal binnen voelde Trump het eerste rondje om de ring nog wat gespannen maar het tweede rondje stond hij er heel mooi aan, ook (veel) beter dan tijdens het losrijden. Ik ging daarom ook met een positief gevoel van start.

[Not a valid template] [Not a valid template] Het eerste deel van de kür verliep eigenlijk best goed. De middendraf kan nog spectaculairder maar was gewoon goed, het wijken ging prima en ook in de verplichte onderdelen lieten we geen steken vallen. Het stapgedeelte verliep zonder problemen en door Trump in het laatste drafgedeelte te verrassen met een andere lijn eindigden we keurig op de muziek met drie achten voor het laatste halthouden. Uiteindelijk bleek dit alles goed voor een score van 72,58% en een tweede plaats achter Frank Hosmar. Een heel mooi resultaat omdat ik hiermee ook met Triumph geplaatst ben voor de halve finale van de BMC Centaur Cup tijdens het CH Eindhoven, nadat ik me tijdens Jumping Indoor Maastricht al geplaatst had met Ravel.

Waar Yvette vandaag denk ik te weinig kreeg van de jury’s mocht ik niet klagen, maar dat krijg je er voor niets bij en is ook wel eens anders geweest. Hoewel het qua rijden beter kan en moet, was het gelet op de voorgeschiedenis toch een geslaagde dag. Het doel voor vandaag was plaatsing voor de halve finale, en dat is ruimschoots gelukt.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.