Categoriën

Archief

Geslaagde clinic in Prinsenbeek

Gisteren werd enigszins onverwacht een drukke (verjaar)dag. Samen met Yvette mocht ik een clinic geven in manege Overbos in Prinsenbeek, tijdens een dag voor mensen met een beperking. Toevallig bleek dit ook de accommodatie te zijn waar in Oktober eindelijk weer eens een internationale wedstrijd op Nederlandse bodem wordt gehouden. We hadden dus een mooi voorproefje, al zal het terrein er tegen die tijd waarschijnlijk anders uitzien om ruimte te bieden aan tijdelijke stallen en een overdekte losrijbaan.

[Not a valid template] [Not a valid template]De clinic van gisteren was voor zowel Yvette als mij de ideale gelegenheid om ervaring op te doen met onze nieuwe paarden. We kregen ruim de tijd waardoor we Toermalijn en Vorman op ons gemak konden laten wennen aan de baan en het publiek, terwijl Miranka uitleg gaf over de aangepaste sport en het trainen van onze paarden. Dit alles overigens wederom dankzij de hulp van Mike, Marion en Patricia, die net als in Deauville ook nu weer paraat stonden. Zeker nu we beiden tegelijk de ring in moesten was hun hulp erg welkom, en daarover hadden we absoluut niets te klagen. Daarnaast heeft Marion ook nog eens gezorgd voor de foto’s, waarvan er nog meer zijn terug te vinden in het fotoalbum.

Toermalijn en Vorman gedroegen zich allebei eigenlijk prima, terwijl het door het aanwezige publiek in de bak toch wel wat anders voor hun was dan de gemiddelde wedstrijd. Als afsluiting hebben we allebei onze kür op muziek gereden. Na een geïmproviseerde intro begon ik misschien wat behoudend, maar gedurende de kür kon ik er steeds meer aan rijden en liet Vorman zich goed zien. Ook het wijken en schouderbinnenwaarts ging alweer beter als in Frankrijk, zonder dat we dat overigens in de tussentijd nog geoefend hebben. In de training ligt de nadruk toch vooral op het rijden van veel overgangen en tempowisselingen om de achterhand sterker te maken, en dat pakt ze goed op. Dat is natuurlijk niet iets wat je ‘even’ in een week doet, maar als het zo doorgaat mag ik denk ik absoluut niet ontevreden zijn.

[Not a valid template] [Not a valid template]Ook de kür van Yvette ging goed. Dit was pas de tweede keer dat ze deze kür reed, maar het was alweer een hele verbetering ten opzichte van een week eerder in Deauville. De proef was actiever en ze kwam dit keer ook mooi uit op de muziek, dus ook zij was dik tevreden. Na haar kür was het tijd voor het vooraf toegezegde knuffelmoment, wederom een hele goede oefening voor onze paarden. Van Vorman had ik inmiddels eigenlijk al niet anders verwacht dan dat ze dat geweldig zou vinden, en ook Toermalijn vond al die aandacht wel prima.

Een geslaagde dag dus, waarbij we op een voor ons hele fijne manier ervaring konden opdoen met de paarden, en tegelijkertijd hebben laten zien hoe de aangepaste sport in elkaar zit en wat de mogelijkheden zijn.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.