Categoriën

Archief

Uitzendschema Paralympics NOS

Vandaag is de eerste uitzending van de NOS over de Paralympische Spelen. Onderstaand het persbericht met onder andere het uitzendschema:

HILVERSUM – De Paralympische Spelen krijgen bij de NOS meer aandacht dan ooit tevoren, zowel op televisie als op internet. Dagelijks zijn er twee televisieprogramma’s gewijd aan de Olympische Spelen voor gehandicapten, dubbel zoveel als vier jaar geleden. Beide programma’s worden gepresenteerd door Herman van der Zandt. Verder biedt NOS.nl, net als bij de Olympische Spelen, voor het eerst de mogelijkheid om de Paralympische sporten via live-streams te volgen. De bezoeker van de site kan zelf bepalen waar hij naar wil kijken. Ook de openings- en de sluitingsceremonie zijn op NOS.nl van begin tot eind rechtstreeks te zien.

Een ‘Paralympische’ avond begint om 19.00 uur op Nederland 1 met een live magazine vanuit het Paralympisch Holland House in Londen. Op de eerste drie dagen is in deze uitzending een drieluik te zien over Esther Vergeer. Vergeer is één van de succesvolste Nederlandse sporters in de geschiedenis: ze won vijf keer Paralympisch goud bij het rolstoeltennis. In Londen gaat ze op voor haar zesde gouden plak.

Verder ging verslaggever Marcel Goedhart op bezoek bij enkele oud-Paralympische sporters, met wie hij terugkijkt op hun Paralympische carrière en praat over wat dit hun heeft gebracht in het ‘normale’ leven. Verder buigt hij zich over de vraag of op de Paralympische Spelen ‘topsport’ wordt bedreven of een ‘topprestatie’ wordt geleverd.

Later op de avond, rond 23.00 uur, volgt iedere sportdag nog een uitzending op Nederland 3, met de hoogtepunten van de belangrijkste wedstrijden van die dag. De nadruk ligt op de sportieve verrichtingen van de Nederlandse deelnemers in Londen. Op de eerste en laatste dag van de Paralympische Spelen – woensdag 29 augustus en woensdag 9 september – wordt in de late editie uitgebreid stilgestaan bij de openings- en sluitingsceremonie.

De Paralympische Spelen vinden van woensdag 29 augustus tot en met zondag 9 september plaats in Londen, amper twee weken na afloop van de Olympische Spelen. Nederland is met een equipe van 91 sporters vertegenwoordigd.

Programma-informatie:

NOS Paralympische Spelen 2012 vanaf maandag 27 augustus tot en met zondag 9 september te zien op Nederland 1 tussen 19.00 en 19.25 uur, met een paar afwijkingen:

Zaterdag 1 september – 17.35-18.05 uur (Nederland 2)
Zondag 2 september – 17.35-18.05 uur (Nederland 2
Woensdag 5 september – 19.30-19.55 uur (Nederland 1)
Zaterdag 8 september – 17.30-18.00 uur (Nederland 2)
Zondag 9 september – 18.10-18.50 uur (Nederland 1)

De late editie van NOS Paralympische Spelen 2012 staat geprogrammeerd op Nederland 3 van 23.00 tot 23.15 uur, met uitzondering van de volgende dagen:

Woensdag 29 augustus – 23.15-00.00 uur (Nederland 3)
Zaterdag 1 september – 00.00-00.25 uur (Nederland 1)
Zondag 9 september – 23.30-00.15 uur (Nederland 3)

Het is niet meer mogelijk om te reageren.