Categoriën

Archief

Paard gezocht!

De afgelopen tijd kreeg ik met wel érg veel pech te maken. Het was dan ook tijd om na te denken over de toekomst. Opgeven is nooit mijn ding geweest en de conclusie was dat het afscheid van Vorman niet mijn manier is om ook afscheid te nemen van de sport. Aangezien ik mijn tweede paard al eerder verloren was, zal ik op zoek moeten gaan naar een nieuw, geschikt, paard. Die zoektocht is allesbehalve makkelijk, en daarom plaats ik ook hier een oproep.

Wat ik zoek in een paard:

  • 100% betrouwbaar met (veel) wedstrijdervaring, moet ook echt braaf zijn op wedstrijden waar veel te zien is
  • minimaal 1.70m
  • 3 goede tactmatige gangen, maar vooral een goede ruime en stevige stap. Goede draf en verruimingen, galop is minder belangrijk
  • Geen hengst. Een ruin heeft de voorkeur maar een merrie kan ook heel geschikt zijn, mits ze geen last heeft van hengstigheid bij het rijden. Door mijn handicap is de ligging en druk van mijn benen ongelijk, en daar kunnen niet alle merries, zeker wanneer ze hengstig zijn, mee overweg.
  • Leeftijd maximaal 12 jaar

Het paard kopen is een mogelijkheid, huren/lenen is ook een optie wat mij betreft. Mocht u een paard kennen welke geschikt zou kunnen zijn, dan kunt u contact opnemen via de contact pagina. Het paard krijgt een heel goed thuis met veel weidegang, alle aandacht en goede begeleiding. Grade II proeven zijn fysiek voor het paard niet heel zwaar en daarmee is een mooie wedstrijdcarrière mogelijk zonder de belasting die dat mogelijk in de reguliere (top)sport zou vergen.