Categoriën

Archief

Persbericht KNHS over NK

Dorli Welp (daar is ze weer) heeft een persbericht geschreven voor de KNHS over het NK:

EK-gangers aan start tijdens Breda Hippique
3 september 2009

Frank Hosmar - Tiesto

Breda (KNHS) – Op zaterdag 5 september wordt tijdens Breda Hippique het Nederlands Kampioenschap dressuur aangepast sporten verreden. Naast het bijna complete team dat op het EK in Noorwegen teambrons behaalde komen daar ook een aantal nieuwe combinaties aan de start.

In Grade 2 zal Petra van de Sande (Den Haag) niet haar schimmelmerrie Toscane starten, maar de vos Mozart (v. Ahorn). Gert Bolmer (Den Ham) komt niet aan de start met zijn EK-paard Winnyroodnoot. Zijn Triumph (v. Voltaire), is echter meer ervaren en doet qua kwaliteit weinig onder voor Winnyroodnoot, dus hij is een geduchte kandidaat om zijn laatste Nederlandse titel, die dateert uit 2006 te prolongeren. De vorige twee jaren werden er door te weinig deelname niet in alle Grades kampioenen gehuldigd. Frank Hosmar (Haarle) komt in Grade 4 behalve met Tiësto, waarmee hij in Noorwegen brons won in de Kür op muziek, ook aan de start met Wallstreet Shuffle (Polansky). Alleen Yvette van Geenen kan helaas om gezondheidsredenen in Breda niet aan de start verschijnen.

Behalve deze bekende namen zullen er ook een aantal nieuwkomers in deze categorie van de dressuursport aan de start verschijnen. In Grade 4 is dat onder andere Sanne Voets uit Uden met Vedet PB (v. Florestan). Lon Maijen Udenhout) is eigenlijk geen nieuwkomer, want zij heeft al de nodige fraaie resultaten op haar naam staan, maar zij had vanwege haar rechtenstudie het rijden van wedstrijden de afgelopen jaren op een laag pitje gezet. Nu komt ze in de baan in Grade 3 met haar Wellington-afstammeling Rioporto. Zij krijgt in deze Grade concurrentie van Glasten Krapels en nog een echte nieuwkomer Rixt van der Horst op Kim.

Ook jurylid Hanneke Gerritsen was actief tijdens het EK in Noorwegen. Tijdens het NK in Breda neemt zij opnieuw plaats achter de jurytafel, samen met collega’s Ineke Jansen en Herman Smit. Voor het kampioenschap worden twee proeven verreden, de landen proef en de individuele proef. De prijsuitreiking van het NK Dressuur Aangepast sporten zal rond de klok van 4 uur plaatsvinden.

Gevarieerd programma
Het NK dressuur aangepast sporten maakt onderdeel uit van Breda Hippique, dat een gevarieerd programma biedt in de disciplines dressuur, springen, eventing en mennen. Dit jaar is het de vijfentwintigste keer dat de internationale eventingruiters en vierspandeelnemers naar Breda komen. Bondscoach eventing Martin Lips is gebruikt de nieuwe driesterren rubriek als voorbereiding op het EK dat eind september in Fontainebleau plaatsvindt. De enige internationale landenwedstrijd vierspannen in Nederland vindt plaats in Breda, met als hoogtepunt de marathon op zaterdag. Verder staan er diverse nationale dressuur- en springrubrieken op het programma.

Meer informatie: www.BredaHippique.nl

Auteur: Dorli Welp

Het is niet meer mogelijk om te reageren.