Categoriën

Archief

Nederlands kampioen!

[Not a valid template]Het is gelukt, ik ben Nederlands kampioen geworden met Triumph. Hoewel het in de training de afgelopen tijd niet van een leien dakje ging liet Trump zich vandaag weer van zijn beste kant zien. De eerste proef was denk ik één van de beste proeven van ons samen tot nu toe. Hij stond er heel mooi aan en ik kon hem fijn door de ring sturen. Alleen in de tweede volte in stap dacht Trump even aan een keertwending omdat mijn been dan wat ver naar achteren ligt, maar dat mocht wat mij betreft de pret nauwelijks drukken. Na het zien van de concurrentie had ik goede hoop op voorsprong te staan, dat klopte op zich ook al was die voorsprong maar één punt, dus alles was nog open voor de tweede proef. Doordat we ruim 66% scoorden is het eindelijk gelukt om ook met Triumph in het A kader te komen, een hele prettige bijkomstigheid.

De tweede proef vond ik zelf wat minder, maar nog steeds niet verkeerd. Tijdens het losrijden hadden we al wat last van de vierspannen die vlak achter onze ring aan hun wedstrijd bezig waren, en ook bij het om de ring draven voor het binnenkomen werd Trump een beetje kriebelig. Ik moest er meer moeite voor doen maar het draf gedeelte was nog steeds prima met de nodige achten, in het laatste stapgedeelte zorgde spanning voor een paar lagere punten.
[Not a valid template]Gelukkig voor mij wist Petra zich in de tweede proef niet te verbeteren, won ik ook de tweede proef en was de nationale titel voor mij. De vierde na 1999, 2000 en 2006. In 2007 is er geen NK gehouden en in 2008 was er onvoldoende deelname in grade II, dus officieel gezien heb ik mijn titel geprolongeerd. Net als tijdens de wedstrijd in Eindhoven was ook dit keer een hele supportersclub meegekomen vanuit Liempde om mij aan te moedigen, dat is natuurlijk hartstikke leuk. Dames (en heer), wederom hartelijk dank hiervoor :-).

In grade III was Glasten Krapels met zijn EK paard Matador oppermachtig en won beide proeven. In grade IV werd Frank Hosmar Nederlands kampioen, maar daar was wel een inhaalrace voor nodig. Tijdens de eerste proef had Tiësto ook wat last van de vierspannen waardoor er de nodige spanningsfoutjes in de proef slopen. Tijdens de tweede proef was Tiësto beter bij de les en ging Frank alsnog de concurrentie voorbij. Joyce van Oosten werd met Let’s Go zeer verdienstelijk tweede.

7 reacties aanNederlands kampioen!

 • Wilma

  Hallo Gert,

  Van harte gefeliciteerd van ons allemaal. Wij waren natuurlijk superblij voor jou dat je met Triumph de Nederlandse titel hebt gehaald en hem naar het A kader gereden hebt. Wat zul je blij geweest zijn.
  Wij vinden jullie allebei ook een schitterend plaatje wat staat.
  Geniet maar van deze overwinning. Die heb je lekker in je zak en haalt niemand je af.

  Lieve groetjes van ons allemaal

 • christa

  Hey Gert,

  Van harte gefeliciteerd met de nederlaandse titel.
  Geniet ervan.

  gr
  chirsta

 • Devenda

  Gefeliciteerd!!!

  groetjes van: Devenda

 • Annelies

  Hoi Gert,

  Je filmpje staat op HorsUs.

 • Voor diegene die nieuwsgierig is: het filmpje is hier te zien. (bekijken op eigen risico :-))

 • Egid

  Van harte gefeliciteerd met je overwinning.

 • Ha Gert,

  Geweldig!!! Gefeliciteerd met deze titel!!
  En dat Triumph ook in het A-kader opgenomen is.
  Gewoon super

  Groetjes
  Marita (en geef Winny maar een knuffel van mij!)