Categoriën

Archief

A-status toegekend

Vandaag lag er een brief van sportkoepel NOC*NSF in de brievenbus. Ik kreeg de officiële bevestiging dat ik door mijn prestaties tijdens het afgelopen seizoen de A status heb verkregen. De A status geeft aan dat je tot de top 8 van de wereld behoort, dat kun je natuurlijk zelf wel vinden maar het is wel erg fijn als de bond die verantwoordelijk is voor het uitzenden van teams naar de olympische- en paralympische spelen dit ook vindt. Ik ben heel erg blij dat de min of meer gok om er volledig voor te gaan en twee paarden aan te schaffen op deze manier wordt beloond, zeker gezien alle ellende de afgelopen jaren. Met alleen het kopen van twee paarden ben je er natuurlijk nog niet. Mijn ouders en mijn instructrice Miranka zijn in die zin nog steeds het meest belangrijk voor mij om te kunnen presteren. Zonder hen was ik nooit (weer) zover gekomen, daar kan geen A status tegenop, maar het is wel een zeer welkome steun in de rug. Ik hoop dat we kunnen voortborduren op dit seizoen en volgend jaar een passend vervolg kunnen geven.

Nog even wat extra uitleg wat die A status precies betekend. Sporters met een A status worden extra ondersteund door NOC*NSF. Dit geldt overigens alleen voor olympische en paralympische sporten. De ondersteuning is vooral bedoeld om sporters de mogelijkheid te geven zich meer te kunnen toeleggen op hun sport, en zo het niveau verder te verhogen. In het geval van de gehandicaptensport ligt dit echter iets moeilijker omdat veel sporters lichamelijk niet in staat zijn om zich full time met hun sport bezig te houden, en daarnaast is de paardensport in vergelijking met andere sporten natuurlijk extreem duur. Daarom is iedere ondersteuning juist voor ons meer dan welkom.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.