Categoriƫn

Archief

Wedstrijd Lunteren

[Not a valid template]Vandaag was de tweede selectiewedstrijd voor de ParaEquestrian Cup in Lunteren. Om de trouwe lezers (en sommige mede pensionklanten) vooraf alvast gerust te stellen: deze keer was ik mijn rijlaarzen niet vergeten, en zelfs ook niet wat anders.

Er konden twee proeven gereden worden, en de eerste proef met Trump ging erg lekker. Ik begon met een paar achten en in de rest van de proef zaten eigenlijk geen grote fouten. In de stap kon ik goed de rust erin houden waardoor ik daar niet echt punten verloor, en dat samen met goede drafonderdelen zorgde ervoor dat we onze hoogste score behaalden tot nu toe: 69.1% Dat was ruim voldoende voor de eerste plaats, en naar ik verwacht plaatsing voor de kur op muziek tijdens Jumping Indoor Maastricht, woensdag over een week (25 november).

De tweede proef verliep zoals vooraf verwacht wat moeizamer. Om ook eventuele nieuwe combinaties een kans te geven was de tweede proef de meest eenvoudige die beschikbaar is in iedere grade, en Trump is daar niet bepaald van gecharmeerd. Er zitten ontzettend veel staponderdelen in die proef, en door zijn ervaring met Z proeven vraagt Trumpy zich dan eigenlijk alleen maar af wanneer de keertwendingen komen en wanneer hij weer mag gaan draven of galopperen. En dat is helaas niet heel bevorderlijk voor de score. In deze proef eindigden we dan ook als tweede achter Demi Vermeulen, die een hele fraaie score van 65% behaalde.

Ik had oorspronkelijk ook ingeschreven met Winny, maar die bleek helaas niet fit genoeg om mee te kunnen. Omdat het deelnemersveld toch al niet groot was besloten we op het allerlaatste moment Ravel in de plaats van Winny mee te nemen. Ravel is een goedgekeurde Groninger hengst van mijn instructrice Miranka, en ondanks het gebrek aan voorbereiding ben ik erg blij dat ik hem mocht starten. Het is ontzettend leuk en leerzaam om met verschillende paarden de wedstrijdring in te rijden.

Tijdens het losrijden toonde Ravel zich in het begin nog wel hengst, maar hij heeft een hart van goud en werkt fijn mee in de ring. De eerste proef vond ik eigenlijk best netjes gaan. Er zaten links en recht wat kleine communicatiestoringen in maar dat kan natuurlijk ook haast niet anders. Mijn benen liggen nou eenmaal anders als die van de gemiddelde ruiter, en omdat er in onze proeven best veel korte wendingen zitten is dat voor elk paard toch even wennen in het begin. Tel daarbij op dat de proeven amper 20 onderdelen hebben en het is duidelijk dat het dan wel erg lastig wordt om een hoge score te halen, er is bijna geen ruimte om een minder onderdeel te compenseren. Helaas kreeg ik net voor de tweede proef begon behoorlijk last van mijn spieren, waardoor een verbetering van de eerste proef er niet meer in zat. In de eerste proef eindigde ik als tweede achter mezelf met Trump, in de tweede proef werd ik derde, wederom achter Triumph.

In grade III ging Glasten Krapels in beide proeven met het oranje lint aan de haal, in grade IV won Sanne Voets de eerste proef en Joyce van Oosten de tweede.

Het is nog even de vraag welke combinaties over 10 dagen aan de start mogen komen in Maastricht, de beste uit iedere grade over deze wedstrijd en de wedstrijd in Emmeloord plaatst zich rechtstreeks, daarnaast heeft bondscoach Jeannette Wolfs 5 wildcards tot haar beschikking.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.