Categoriën

Archief

Kwalificatiewedstrijd JIM

[Not a valid template]Gisteren werd de eerste kwalificatiewedstrijd van de ParaEquestrian Cup gereden tijdens Jumping Indoor Maastricht.  Yvette van Geenen, die zelf allesbehalve fit was, won de wedstrijd met Uzarro. Sanne Voets werd tweede met Vedet. Voor mij verliep de wedstrijd ondanks eigenlijk een hele goede voorbereiding behoorlijk teleurstellend, Trump en ik kwamen niet verder dan 63%.

Voor alle deelnemers was het een lange dag. Bijna iedereen maakte gebruik van de mogelijkheid om ‘s middags de ring te verkennen, en mocht dus vroeg op pad terwijl ik als laatste om 20:24 in de ring werd verwacht. Alle paarden stonden naast elkaar gestald en er was genoeg ruimte voor alle spullen dus dat was allemaal prima geregeld. Van 14:15 tot 15:00 hadden wij de gelegenheid om de ring te verkennen, en dat ging eigenlijk bij iedereen goed. De paarden waren voor zover ik heb gezien lekker ontspannen. De losrijring was wat dat betreft spannender als de wedstrijdbaan, omdat men nog volop bezig was met het opbouwen van de stands.

Het losrijden voor de proef ging lekker, ik had overigens wel geluk met mijn starttijd, de eersten hadden tijdens het losrijden ‘gezelschap’ van een carrousel met 32 paarden die net voor onze rubriek een demonstratie gaf. Ik had daar geen last van en Trump was lekker relaxed en voelde fijn aan. Ook het om de wedstrijdbaan rijden net voor de proef ging prima, Trump keek nergens naar dus ik was er helemaal klaar voor.

[Not a valid template]Het begin van de proef was op het aangalopperen in de eerste middendraf na niet verkeerd, en daar kreeg ik ook goede punten voor. Het stapgedeelte was in orde en zonder fouten. Het aangelopperen ging netjes en ik reed dan ook vol goede moed de diagonaal op voor het eerste changement. Trump sprong de wissel achter na, maar was daarna even helemaal de kluts kwijt. Waarom is ons nog steeds een raadsel maar daarmee was wel een goede klassering naar de haaien… Galop is in grade II geen verplicht onderdeel dus op het protocol is het niet letterlijk terug te vinden, maar in de onderdelen choreografie, moeilijkheidsgraad en interpretatie van de muziek komen dit soort fouten dubbel zo hard terug. In Juni scoorde ik met dezelfde kür in Oostenrijk ruim 73%, nu bleef ik jammer genoeg dus steken op 63%.

Glasten Krapels eindigde als derde, Sandra Groeneveld als vierde en Demi Vermeulen werd vijfde. Joyce van Rhee moest op het laatste moment vanwege een blessure noodgedwongen wisselen van paard. Ze reed met haar jonge en onervaren paard een nette kür en eindigde als zevende.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.