Categoriën

Archief

Persbericht KNHS JIM

De KNHS heeft een persbericht op haar site gezet over de kwalificatiewedstrijd van gisteren tijdens Jumping Indoor Maastricht:

Yvette van Geenen wint KNHS-BMC Cup in Maastricht

26 november 2009

Yvette van Geenen_BMC_Cup_JIM

MAASTRICHT (KNHS) – Op de openingsdag van Jumping Indoor Maastricht heeft Yvette van Geenen (Ulft) de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup gewonnen. Met het paard BMC Uzarro (v. Karandasj) scoorde de amazone in Grade II een totaalpercentage van 70.275%in de kür op muziek. Met deze prestatie heeft Van Geenen een startbewijs bemachtigd voor de finale van de competitie op het CHIO Rotterdam in juni 2010.

Tot afgelopen weekend was het maar de vraag of Yvette van Geenen in Maastricht aan de start kon komen. Geveld door een nekhernia was de amazone twee weken lang aan bed gekluisterd. ‘Gelukkig kon Natascha Meijer van Stable Enable Uzarro in conditie houden, ik rijd pas weer sinds drie dagen.’ Toch was de ambitieuze Yvette vastbesloten om op JIM te starten. ‘Het is alles of niks. Vorig jaar reed ik een clinic in Maastricht en maakte Uzarro zich nog groot en sterk. Het afgelopen jaar heeft hij zich met alle opgedane wedstrijdervaring enorm ontwikkeld. Ik heb hem niet te lang los gereden, en het voelde goed. Ook nu maakte hij zich imposant groot, maar werkte dat alleen maar in mijn voordeel.’ Dat de finaleplaats binnen is weerhoudt haar niet om deel te nemen aan de selectiewedstrijden. ‘Mijn volgende doel is een plek op de startlijst van de kwalificatiewedstrijd op Jumping Amsterdam en het seizoen internationale wedstrijden, met bijvoorbeeld het Belgische Moorsele in april. Voorzichtig zijn we al bezig met Kentucky, maar liever stel ik mijn doelen in eerste instantie op korte termijn.’

Sanne Voets (Berghem) verdiende op woensdag 25 november de tweede prijs in de KNHS-BMC Para Equestrian Cup. Met de Florestan-nakomeling Vedet haalde de amazone met haar kür op de klanken van Ilse de Lange een eindresultaat van 69,225% in Grade IV. Ook zij is hiermee verzekerd van een startbewijs voor Rotterdam. Glasten Krapels en Matador grepen hier met een derde plaats net naast. De kür van de ruiter uit Halfweg werd door juryleden Hanneke Gerritsen en Ineke Janssen gewaardeerd met een percentage van 69,050%. De volgende selectiewedstrijd waar punten gehaald kunnen worden voor een kwalificatie voor Jumping Amsterdam vindt plaats op 19 december in Heinkenszand.

Uitslag KNHS-BMC Para Equestrian Cup kwalificatiewedstrijd Jumping Indoor Maastricht 25-11-2009

1) Yvette van Geenen met BMC Uzarro (Ulft) 70,275%
2) Sanne Voets met Vedet (Berghem) 69,225%
3) Glasten Krapels met Matador (Halfweg) 69,050%
4) Sandra Groeneveld met Joppe van de Smalbemde (Doorn) 66,675%
5) Demi Vermeulen met Luca (Zevenaar) 63,900%
6) Gert Bolmer met Triumph (Den Ham) 63,075%
7) Joyce van Oosten met MVO’s Champion (Bergen) 62,850%

Kalender
Selectiewedstrijd op 19 december 2009 in Heinkenszand
Selectiewedstrijd op 9 januari 2010 in Zuidwolde
Kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam 21-24 januari 2010
Selectiewedstrijd op 14 februari 2010 in Liempde
Selectiewedstrijd op 14 maart 2010 in Uden
Kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant 25-28 maart 2010
Finale tijdens CHIO Rotterdam juni 2010

BMC is initiatiefnemer voor de competitie voor aangepast sporten. Er is een oplossing voor veel problemen. Meedoen. Met deze opvatting adviseert en ondersteunt BMC opdrachtgevers bij participatie- vraagstukken. BMC besteedt tenminste 1 procent van het (sport)marketingbudget aan het toegankelijk maken van sport voor mindervalide ruiters. Dit gebeurt door middel van de fairshare overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport. Door de rubriek Aangepast Sporten wordt een volgende grote stap gezet in de integratie van de gehandicapte sport binnen de reguliere sport. Samen naar beter.

Voor meer informatie en de competitiebepalingen: www.knhs.nl > aangepast sporten > competitie .

Foto; Digishots

Het is niet meer mogelijk om te reageren.