Categoriën

Archief

Terugblik 2009 (deel 3)

Ruim een week voor de wedstrijd in Eindhoven sloot de inschrijving van de laatste observatiewedstrijd voor het EK, de internationale wedstrijd in Kreuttal, Oostenrijk. We moesten dus noodgedwongen de gok nemen om met zowel Winny als Triumph in te schrijven, terwijl Winny bij een slecht resultaat in Eindhoven waarschijnlijk toch niet veel kans meer had gemaakt op het EK. Gelukkig deed Winny het in Eindhoven erg goed en was ik dus met beide paarden nog in de race voor het EK.

[Not a valid template]De overstap naar de KNHS betekende echter dat het vervoer naar buitenlandse wedstrijden niet meer zoals voorheen door de bond geregeld werd. Voor de wedstrijd in België was dit natuurlijk geen probleem, maar de rit naar Oostenrijk was ruim 1100 km. Voor de meesten in de aangepaste sport zit een eigen vrachtwagen er niet in, dus moest er naar andere oplossingen worden gezocht. Gezamenlijk vervoer door een transporteur bleek ontzettend duur, maar gelukkig stelde Lincom Stables haar vrachtwagen ter beschikking en hadden wij opeens prima vervoer tegen een fractie van de prijs. Op het moment dat we aankwamen in Oostenrijk was de tent met stallen nog nergens te bekennen, maar uiteindelijk werd deze met vereende krachten opgezet en konden onze paarden uitrusten van de lange reis. Trump en Winny hadden de reis goed doorstaan en dat was toch wel een opluchting na de transport ellende in het verleden. Ze voelden in de training goed aan en waren lekker relaxed. Vooraf was voor mij vooral het doel om de scores met Trump op te krikken, met Winny was het vooral afwachten omdat alles nieuw voor hem was. Een lange reis, stalling op het wedstrijdterrein en drie wedstrijddagen achter elkaar. In één wedstrijd werd mijn ringervaring met hem meer dan verdubbeld…

De eerste dag van de wedstrijd zou achteraf ook meteen de beste blijken te zijn. Ik moest als eerste rijden met Trump, de stap was nog niet foutloos maar al wel veel beter en het drafgedeelte liep goed. Dit was ook te zien aan de score van ruim 68%, mijn eerste A kader score met Trump na er al meerdere keren dichtbij te hebben gezeten. Daarna moest ik snel overstappen op Winny, maar voordat ik met hem als laatste starter de ring in reed kreeg ik wel een erg toffe primeur. Het bleek dat ik met Trump bovenaan stond en dus alleen nog verslagen kon worden door mezelf. Dat had ik bepaald niet verwacht en ik kon dus ongeveer 2 seconden uit mijn dak gaan voordat ik de ring in moest met Winny. Langer duurde het ook echt niet want ik wist dat ik met Winny zonder gekke dingen in de buurt zou moeten kunnen komen, en een één tweetje zou toch wel helemaal stoer zijn. Dat is eigenlijk natuurlijk niet de goede manier om een proef in te gaan maar gelukkig werkte het dit keer wel :-). Winny liep hoewel ie minder flitsend was als in Eindhoven weer een hele nette proef en scoorde 69%. Met het oog op de selectie voor het EK was dit natuurlijk een super uitslag, en daarnaast werd Winny met deze score ook opgenomen in het A kader.

[Not a valid template]De tweede wedstrijddag kon ik met Trump de goede proef van de dag ervoor geen passend vervolg geven. Ik was zelf niet scherp genoeg waardoor de proef te flauw was met teveel fouten. Met Winny reed ik een vlottere proef als de eerste dag, maar dit kwam helaas niet echt tot uitdrukking in de score. Ik werd tweede met wederom 69%. In de kür wou ik me met Trump vooral revancheren voor het belabberde optreden van de dag ervoor. Met Winny was het zaak om goed uit te komen met de proef en de muziek, want ik had die kür van tevoren bijna niet kunnen oefenen. Miranka was (ook) vastbesloten om mij met Trump beter voor de dag te laten komen als de dag ervoor. Dat heb ik geweten kan ik wel zeggen en niet zonder resultaat. Trump en ik waren beiden beter bij de les en reden een goede kür, vooral het drafgedeelte voelde erg goed. We werden uiteindelijk tweede en dat was volgens menig toeschouwer zeker niet teveel. De kür met Winny ging ook goed. we kwamen eigenlijk zonder noemenswaardige problemen mooi uit op de muziek en de proef liep goed. De moeilijkheidsgraad lag natuurlijk een stuk lager als met Trump en dat komt ook terug in de score. Desondanks eindigde ik met Winny keurig als derde. Al met al waren we natuurlijk meer dan tevreden met het internationale debuut van Winny, en ook met Trump hadden we in ieder geval twee dagen laten zien de concurrentie aan te kunnen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.