Categoriën

Archief

Terugblik 2009 (deel 2)

[Not a valid template]In april stond de wedstrijd in het Belgische Moorsele weer op het programma. Voor Winny kwam deze wedstrijd nog wat te vroeg dus heb ik daar alleen met Triumph gereden. Het meest belangrijke voor mij was eigenlijk dat ik eindelijk weer internationaal mee deed, voor het eerst sinds het EK van 2005. In 2006 kreeg mijn paard tijdens transport naar de wedstrijd in Engeland last van een oude blessure en kon ik niet starten, in de daaropvolgende jaren was ik slechts toeschouwer tijdens meerdere wedstrijden. Ik was dan ook zielsgelukkig op het moment dat ik in Moorsele echt de ring binnenreed. De proeven gingen op zich niet verkeerd maar er zaten nog teveel kleine storingen in om echt in de top te eindigen. Trump kent de Z2 proeven uit z’n hoofd en heeft dan ook nogal eens de neiging om iets teveel mee te denken. Vooral in de stap vraagt ie zich voortdurend af wanneer de keertwendingen komen en wanneer hij weer mag gaan draven. En dan kom ik aan met voltes 10 meter in stap, dat is niet altijd een ideale combinatie…

[Not a valid template]In mei stond de volgende observatiewedstrijd in de planning, tijdens het Concours Hippique in Eindhoven. Om ook met Winny kans te houden op eventuele deelname aan het EK moest ik hem daar wel starten. Winny is pas zes en ik had tot dan toe welgeteld één wedstrijd met hem gereden, dus ook hier gold dat de voorbereiding niet bepaald optimaal was. Trump ging natuurlijk ook mee, om zo te proberen twee ijzers in het eventuele EK vuur te krijgen. Die opzet slaagde vrij aardig. Met Triumph lieten we in de proef toch weer een paar steekjes vallen waardoor de score niet slecht was maar niet goed genoeg om in de top van het samengestelde klassement (alle grades bij elkaar) mee te doen. Winny verraste echter vriend en vijand, en mijzelf ook wel enigszins eerlijk gezegd. De meesten zagen Winny voor het eerst en hij liet zich in de ring (en op het voorterrein) echt heel goed zien. Ik kon hem heel fijn rondsturen en dus een nauwkeurige proef neerzetten terwijl hij goed voorwaarts bleef. Dit werd ook erg gewaardeerd door de jury en we scoorden ruim 69%. Helaas ging de laatste starter daar nog voorbij en eindigden we als tweede maar mijn dag kon niet meer stuk.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.