Categoriën

Archief

Persbericht KNHS wedstrijd Liempde

Op de site van de KNHS is een persbericht geplaatst over de wedstrijd van gisteren in Liempde:

Glasten Krapels wint KNHS-BMC Cup Grade III in Liempde

15 februari 2010

Glasten Krapel NK Para 2009

LIEMPDE (KNHS) – Op zondag 14 februari werd in Liempde een selectiewedstrijd van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup gehouden. In deze competitiewedstrijd voor aangepast sporten dressuur ging de winst in Grade III overtuigend naar Glasten Krapels (Halfweg NH) met Matador met een totaalpercentage van 72,95%.

Grade IV werd gewonnen door Sanne Voets (Berghem) met Vedet (Florestan I). De combinatie behaalde in deze klasse een score van 70,31%. Yvette van Geenen (Ulft) reed BMC Uzarro (v. Karandasj) naar een percentage van 69,99%, goed voor de overwinning in Grade II.

In Liempde werden competitiepunten verdeeld voor de kwalificatie voor Indoor Brabant. De competitie dient als promotie voor het aangepast sporten en biedt geclassificeerde ruiters een uitgebreid aanbod aan wedstrijden, waarbij de internationale proeven worden uitgeschreven. Over drie series van twee selectiewedstrijden hebben ruiters, ingedeeld in een van de Grades van het aangepast sporten dressuur, de kans om zich te plaatsen voor de laatste kwalificatie wedstrijd Indoor Brabant (25-28 maart 2010). De beste combinaties plaatsen zich vervolgens voor de finale tijdens het CHIO Rotterdam (16-20 juni 2010). De volgende competitiewedstrijd vindt plaats op zondag 14 maart in Uden.

Foto: Glasten Krapels met Matador tijdens Nederlandse kampioenschappen.

Uitslag selectiewedstrijd KNHS-BMC Para Equestrian Cup Liempde, Grade II
1) Yvette van Geenen met BMC Uzarro (Ulft ) 69.99 % 20 competitiepunten
2) Gert Bolmer met Triumph (Den Ham OV) 66.90 % 17 competitiepunten
3) Gert Bolmer met Ravel (Den Ham OV) 65.95 % 15 competitiepunten
4) Demi Vermeulen met Luca (Zevenaar) 59.51 % 13 competitiepunten

Uitslag selectiewedstrijd KNHS-BMC Para Equestrian Cup Liempde, Grade III
1) Glasten Krapels met Matador (Halfweg NH) 72.95 % 20 competitiepunten
2) Vera de Groof met Tango (Eindhoven) 64.99 % 17 competitiepunten
3) Rixt van der Horst met Vico Wald (Grou) 51.36 % 15 competitiepunten

Uitslag selectiewedstrijd KNHS-BMC Para Equestrian Cup Liempde, Grade IV
1 Sanne Voets met Vedet (Berghem) 70.31 % 20 competitiepunten
2 Tessa Baaijens v/d Vrie met Kashmir (Goes) 66.87 % 17 competitiepunten
3 Joyce van Oosten met Let’s Go (Nieuw Bergen) 66.24 % 15 competitiepunten
4 Tessa Baaijens v/d Vrie met Riana (Goes) 64.05 % 13 competitiepunten

Wedstrijdkalender:
Selectiewedstrijd op 14 maart 2010 in Uden
Kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant 25-28 maart 2010
Finale tijdens CHIO Rotterdam 16 juni 2010

Er is een oplossing voor veel problemen. Meedoen.
Met deze opvatting adviseert en ondersteunt BMC opdrachtgevers bij participatie- vraagstukken. Het is juist die overtuiging die BMC ook verbindt aan haar sponsorvisie. BMC besteedt tenminste 1% van het (sport)marketingbudget aan het toegankelijk maken van sport voor mindervalide ruiters. Dit gebeurt middels de 1% FairShare overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport. Onze inzet is ook zichtbaar in het door BMC gesponsorde hippische team, waar sinds 2008 de minder valide dressuuramazone Yvette van Geenen deel van uitmaakt. Dit initiatief is tot stand gekomen door het gezamenlijke doel, van zowel de KNHS als BMC, om aangepast sporten (dressuur) te stimuleren zowel in de breedte als in de topsport. Door deze competitie wordt een volgende grote stap gezet in de integratie van de gehandicaptensport binnen de reguliere sport.

Samen naar beter: www.bmc.nl

Het is niet meer mogelijk om te reageren.