Categoriën

Archief

Wedstrijd Liempde

[Not a valid template]Vandaag was de eerste selectiewedstrijd voor Indoor Brabant, in mijn voormalige thuisbasis Liempde. Omdat Winny nog niet helemaal fit was heb ik in zijn plaats gereden met Ravel, de groninger hengst van Miranka waar ik ook in Lunteren mee gereden heb. Bij het binnenkomen in de ring liet hij zich even flink zien en horen, vanwege de kandidaat juryleden die noodgedwongen nogal kort op de ring zaten. Ravel bleef desondanks wel keurig bij me en daardoor kon ik de spanning er snel uit krijgen en gewoon beginnen met de proef. De proef zelf liep fijn, al veel beter als de vorige keer in Lunteren. Hij was lekker actief en ik kon fijn door de proef sturen. Er zaten links en rechts nog wel wat slordigheidjes in, maar omdat dit wederom een noodgreep was heb ik hem welgeteld één keer gereden van tevoren dus ik was eigenlijk heel tevreden. Zoals al eerder verteld worden dit soort kleine dingen helaas wel behoorlijk afgestraft in grade II, de score was uiteindelijk 65,95%. Wel meteen een mooie B-kader score. De tweede proef ging ook goed, deze is technisch wat lastiger en de score viel iets lager uit: 63,80%. Ondanks dat de scores nog hoger zullen moeten was ik wel erg tevreden. Ik kon er lekker aan rijden en de meeste punten heb ik laten liggen op de afwerking, en daar is met wat meer ervaring opdoen samen waarschijnlijk relatief eenvoudig veel winst te boeken.

Daarna was het de beurt aan Triumph. Doel vooraf van mijzelf was vooral om de juryleden die afgelopen dinsdag ook aanwezig waren in Ermelo te laten zien dat we beter konden als we toen lieten zien. Dit is gelukkig behoorlijk goed gelukt. Trump voelde vanaf het begin veel meer ontspannen als dinsdag. Hierdoor reageert hij ook beter op mijn beenhulpen, wat het rijden van de proef voor mij heel wat eenvoudiger maakt. Ik ging dan ook scherp de proef in en Trump liet zich vooral in draf echt goed zien. Bij de hoofdjury had ik voor de drafonderdelen zelfs niet lager dan een 7. De staponderdelen zijn niet de sterkste kant van Trump maar ook hier zaten geen onvoldoendes tussen bij de hoofdjury. Helaas was de jury bij H een stuk minder enthousiast, en zat er dus ook een groot verschil in de score bij beiden. De jury bij C gaf 70%, terwijl de jury bij H niet verder kwam dan 63,8, wat een totaalscore opleverde van 66,90%. Net één tiende te weinig voor een A-kader score.

De tweede proef liep ondanks de hogere moeilijkheidsgraad zeker niet slechter als de eerste. De draf liep wederom fijn, met zelfs een 9 voor de middendraf. In de staponderdelen zaten net als tijdens de eerste proef geen onvoldoendes, en dat is gewoon nodig om in totaal op een mooie score uit te komen. Helaas zat er ook in deze proef ruim 7% tussen de score bij de beide juryleden, maar pluspunt was wel dat ik dit keer wel een A-kader score had van 67,37%.

In grade II werden beide proeven gewonnen door Yvette van Geenen met Uzarro, in grade III was Glasten Krapels met Matador de sterkste. Grade IV werd gewonnen door Sanne Voets met Vedet.

De scores moeten met beide paarden nog verder omhoog, maar ik heb vandaag wel met allebei erg fijn gereden. We gaan dus vol goede moed verder, beginnende komende zaterdag met Ravel. Dan rijd ik met hem een demonstratie tijdens de hengstenkeuring van het Groninger stamboek in Tolbert.

8 reacties aanWedstrijd Liempde

 • Femke

  Goed gedaan, Gertje!

 • Dank je! En jij wederom bedankt voor alle hulp. Zeker met twee paarden is dat meer dan welkom…

 • Wil van den Berg

  Hallo Gert,
  Ik heb met veel belangstelling je verslag gelezen.
  Fijn dat het allemaal naar wens is gegaan.
  Veel succes verder!
  Hartelijke groet, Wil

 • Eline

  Hey Gert ,

  Goed gedaan!!! Had niets anders verwacht van jullie !!!! You go men !!!:)

  Groetjes Eline & Theo’tje

 • Thx… Ik had het natuurlijk wel gehoopt maar ja dan moet het nog maar lukken he :-). En het blijft een jurysport, hopelijk valt het dubbeltje een volgende keer de andere kant op…

 • wil

  Hi Gert, Wat leuk dat je me de filmpjes stuurde.
  Ik heb ze met interesse bekeken op mijn nieuwe computer!
  Ja, ik heb hem gekocht bij de Aldi. Nog wel even wennen!
  Hartelijke groet van Wil

 • gert allebei proeven zagen er goed uit speciaal de drafonderdelen waren heel mooi ga zo door. groetjes rien.

 • Dank je! We gaan zeker zo door als het aan mij ligt… We hebben de komende tijd nog de nodige wedstrijden voor de boeg.