Categoriën

Archief

Deelnemers Indoor Brabant bekend gemaakt

De KNHS heeft via een persbericht bekend gemaakt welke acht combinaties op 25 maart aan de start mogen komen op Indoor Brabant. Bondscoach Jeannette Wolfs heeft de vijf beschikbare wildcards ondermeer gebruikt om twee nieuwkomers te laten starten: Vera de Groof en Ellen van den Berg. Ellen reed gisteren in Uden voor het eerst mee in de aangepaste sport en behaalde meteen een hele mooie derde plaats.

Deelnemers KNHS-BMC Cup op Indoor Brabant bekend

15 maart 2010

Gert Bolmer

UDEN (KNHS) – Naar aanleiding van de selectiewedstrijd van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup in Uden op zondag 14 maart is bekend geworden welke combinatie deelnemen aan de kwalificatiewedstrijd op Indoor Brabant. In totaal strijden acht deelnemers op donderdag 25 maart in de Brabanthallen om de startplaatsen voor de finale op CHIO Rotterdam.

Naar aanleiding van de selectiewedstrijden van de competitie voor aangepast sporten dressuur worden de beste drie combinaties per Grade afgevaardigd naar Indoor Brabant. Over beide wedstrijden was Gert Bolmer (Den Ham Ov) met Triumph (v. Voltaire) de beste combinatie in Grade II, Glasten Krapels (Halfweg NH) met Matador in Grade III en Sanne Voets (Berghem) haalde met Vedet PB (v. Florestan I) de meeste punten in Grade IV. Bondscoach Jeannette Wolfs verdeelde de vijf wildcards onder Vera de Groof (Eindhoven) met Tango (v. Krack C) in Grade III en Joyce van Oosten (Bergen) met Let’s Go (v. Haarlem), Tessa Baaijens (Goes) met Kashmir (v. Samber), Ellen van den Berg (Uden) met Syclon (v. Remondo) en Frank Hosmar (Haarle) met Tiesto (v. Jazz) in Grade IV. Eerder werden op Jumping Indoor Maastricht en Jumping Amsterdam al vier startbewijzen voor het CHIO in Rotterdam verdeeld. Tijdens Indoor Brabant zal duidelijk worden welke twee combinaties het deelnemersveld van de finale komen versterken.

Finalisten KNHS-BMC Para-Equestrian Cup 2009/2010:
1) Yvette van Geenen met BMC Uzarro (Ulft) Grade II
2) Sanne Voets met Vedet (Berghem) Grade IV
3) Glasten Krapels met Matador (Halfweg) Grade III
4) Gert Bolmer met Triumph (Den Ham) Grade II

Wedstrijdkalender:
Kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant 25-28 maart 2010
Finale tijdens CHIO Rotterdam 16-20 juni 2010
——————————————————————————————————————————–
Er is een oplossing voor veel problemen. Meedoen.
Met deze opvatting adviseert en ondersteunt BMC opdrachtgevers bij participatie- vraagstukken. Het is juist die overtuiging die BMC ook verbindt aan haar sponsorvisie. BMC besteedt tenminste 1% van het (sport)marketingbudget aan het toegankelijk maken van sport voor mindervalide ruiters. Dit gebeurt middels de 1% FairShare overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport. Onze inzet is ook zichtbaar in het door BMC gesponsorde hippische team, waar sinds 2008 de minder valide dressuuramazone Yvette van Geenen deel van uitmaakt. Dit initiatief is tot stand gekomen door het gezamenlijke doel, van zowel de KNHS als BMC, om aangepast sporten (dressuur) te stimuleren zowel in de breedte als in de topsport. Door deze competitie wordt een volgende grote stap gezet in de integratie van de gehandicaptensport binnen de reguliere sport.

Samen naar beter: www.bmc.nl

Voor meer informatie en de competitiebepalingen: www.knhs.nl > aangepast sporten > competitie .

Foto: Gert Bolmer gaf recent een demonstratie op het KNHS-centrum. ( Digishots )

Het is niet meer mogelijk om te reageren.