Categoriën

Archief

Wedstrijd Uden super verlopen

Vandaag was de tweede en laatste selectiewedstrijd voor Indoor Brabant in Uden. Er waren naar mijn weten nog nooit eerder zoveel deelnemers aan een wedstrijd in de aangepaste sport in Nederland, waaronder een aantal debutanten. Een hele goede ontwikkeling voor onze sport, en ik hoop een opsteker voor de organisatoren.

[Not a valid template]De dag begon weer vroeg omdat ik met Ravel als eerste de ring in moest om 09:00. Met het opzadelen was Ravel nog behoorlijk wakker, maar eenmaal in het zadel was er zoals eigenlijk altijd niets meer aan de hand en was hij goed bij de les. Het losrijden ging fijn, hij was lekker ontspannen en ik ging vol goede moed de eerste proef in. De proef ging naar mijn idee beter als de vorige wedstrijd in Liempde, er zaten geen fouten in maar het mocht net wat actiever. De jury was het vooral met dat laatste eens, en de score kwam uit op 63,10%. Toch wel wat lager als ik gehoopt en enigszins verwacht had.

Hoewel ik op dat moment de uitslag van de eerste proef natuurlijk nog niet wist, ging ik de tweede proef in met het doel om er nog een flinke schep bovenop te doen en hem nog actiever te rijden. Dit ging bepaald niet vanzelf maar het resultaat mocht er gelukkig meer dan wezen. Ondanks dat het mij te lang duurde voordat ik mocht beginnen met de tweede proef lukte het om Ravel actiever door de proef te sturen. Door die activiteit gingen de wendingen ook beter en was het totaalplaatje mooier, wat ook duidelijk tot uitdrukking kwam in de laatste onderdelen op het protocol die dubbel tellen. Dit leidde uiteindelijk tot een score van maar liefst 75,24%, een nieuw persoonlijk record voor mij en ook veruit de hoogste dagscore. En dat terwijl ik als eerste moest starten. Met deze score ben ik voorlopig opgenomen in het B kader, maar ik heb nog slechts één keer 67% nodig om ook met Ravel door te stromen naar het A kader.

Na twee proeven met Ravel was vandaag het beste er wel af bij mij, maar er stonden natuurlijk ook nog twee proeven met Triumph op het programma. Gelukkig was er vandaag ook weer een hele horde fans/hulpen meegekomen waardoor ik alleen maar hoefde te rijden en de paarden prima werden verzorgd. Zonder hun hulp zou ik het nooit redden op zo’n dag. Trump voelde met het losrijden al veel beter als de wedstrijd in Loon op zand afgelopen vrijdag. Hij had evenals de voorgaande proeven in de aangepaste sport weer meer rust in z’n lijf, en dat kwam me zeker nu goed uit.

[Not a valid template]Net als met Ravel ging ik ook met Trump met een goed gevoel de ring in, en niet ten onrechte. De proef liep vanaf het begin gewoon lekker, met meteen zevens en achten bij beide jury’s. Trump liet zich fijn door de ring sturen zonder dat hij teveel mee dacht, en dan kunnen we gewoon goed scoren. Ook de stap was vandaag goed voor elkaar waardoor we daar geen of weinig punten lieten liggen.

We waren na afloop van de eerste proef eigenlijk best wel tevreden, maar ook bij Trump heb ik geprobeerd om er in de tweede proef nog wat meer uit te halen. Al moest het op dat moment wel zo ongeveer uit mijn tenen komen. Ondanks dat slaagde de opzet en stond Trump er voor mijn gevoel nog wat beter aan als in de eerste proef. Vooral de draf voelde erg fijn aan, maar in stap hield Trump ondanks die activiteit de rust erin en stonden er voornamelijk zevens op de protocollen. Na de proef konden ze mij opvegen maar ik was zelf echt tevreden over de gereden proeven.

Bij het zien van de eerste tussen uitslagen werd die tevredenheid zeker niet minder. Ik scoorde in de eerste proef een hele mooie 72,62%. Dit bleek nadat iedereen had gereden ruimschoots voldoende voor de eerste plaats, met meer dan 3% voorsprong op de nummer twee. Deze proef telde als  selectie voor Indoor Brabant en werd in handicap over alle grades verreden. Dat maakt die eerste plaats natuurlijk des te mooier. Voor de tweede proef met Trump kreeg ik 70,26%, goed voor de tweede plaats achter mezelf met Ravel. Als de tweede proef ook in handicap zou zijn verreden was ik zelfs eerste en tweede overall.

Glasten Krapels eindigde in de eerste proef als tweede, debutante Ellen van den Berg werd zeer verdienstelijk derde. Bondscoach Jeannette Wolfs maakt op korte termijn bekend welke combinaties mogen starten op 25 maart tijdens Indoor Brabant. Ik ben in ieder geval zeker van de partij met Triumph.

Ik reed vandaag als enige boven de 70%, en dat zelfs drie keer met de uitschieter van Ravel naar ruim 75%. Maar nog belangrijker was natuurlijk dat ik met beide paarden heel fijn heb gereden en er echt voor kon gaan. Behalve voor mij ook een een zeer verdiende opsteker voor Miranka, die er waarschijnlijk nog meer tijd en moeite in steekt om mij te laten presteren als ikzelf. Kortom een dag om in te lijsten en niet snel te vergeten.

Klik hier voor de volledige uitslag van beide proeven.

12348»

Rien

Rien (43)

vandaag, 20:18
proficiat met je eerste prijs. hoorde van liane dat hij super liep . groetjes rien,.

6 reacties aanWedstrijd Uden super verlopen

 • Sabine

  Super! Gefeliciteerd!!!!

 • Femke

  Echt super gedaan!!

 • Femke

  Maar euh Gert….
  Vergeet je niet iemand te bedanken……
  Wie heeft met name het stilstaan geoefenend??….

  Dus bij deze, mede dankzij Victor een super resultaat!:-)

 • Ja zeg, als ik iedereen bij naam moet gaan noemen ben ik morgen nog bezig ben ik bang, zoveel zijn het er (gelukkig) bijna wel.

 • Jos

  Hee Gert,

  Ik hoorde het van El.
  je hebt daar ff een knappe prestatie neergezet. Een resultaat om trots op te zijn.
  Je hebt je combinatie weer op de kaart gezet. En natuurlijk Romik’s hof. En je juf niet te vergeten.
  Maar al met al hebben jullie toch maar ff een proef neergezet die klinkt als een klok.

 • Vic

  Hé Bolmer,
  Wat hoor ik, ging t goed met de hengst??
  Ja ik heb alleen t losrijden gezien, er moest natuurlijk wel iemand op “onze” Fem letten.
  Want zeg nou zelf Gert, zo’n groom is toch onmisbaar!!!!
  Maar goed gedaan hoor!!!