Categoriën

Archief

Persbericht KNHS Indoor Brabant

De KNHS heeft een persbericht uitgegeven over de wedstrijd van gisteren en de geplaatsten voor de finale in Rotterdam:

Finalisten KNHS-BMC Para-Equestrian Cup op CHIO bekend

25 maart 2010

Gert Bolmer - Ravel

DEN BOSCH (KNHS) – De Brabanthallen in Den Bosch waren donderdag 25 maart het decor van de laatste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-BMC Para-Equestrian Cup 2010. Met de prestaties in deze wedstrijd op Indoor Brabant werd bekend dat Frank Hosmar (Haarle) en Ellen van den Berg (Uden) als laatste twee deelnemers toegevoegd worden aan de startlijst voor de finale op het CHIO in Rotterdam.

De kwalificatierubriek in Den Bosch werd gewonnen door de 26-jarige Gert Bolmer uit Den Ham. Door een blessure van zijn troef Triumph (v. Voltaire) moest Bolmer onverwachts omschakelen en de hengst Ravel (v. Ramires) uitbrengen. ‘ Voor Ravel en mij was dit pas de derde wedstrijd. Ik had nooit verwacht dat we zouden winnen, met losrijden was hij erg gespannen. Gelukkig kon ik er in de proef goed aan rijden en kwam de muziek mooi uit. In Grade II is het galoponderdeel niet verplicht, maar we hebben dit wel getoond. Hierdoor gaat de waardering voor de moeilijkheidsgraad flink omhoog.’ Ook de hoge artistieke scores, respectievelijk 74% en 72%, leverden Gert Bolmer en Ravel het winnende eindpercentage van 69,166% op. De Overijsselse ruiter verdiende op Jumping Amsterdam al een startbewijs voor de finale. ‘Ik weet nog niet of ik Triumph of Ravel start in Rotterdam’, zegt Gert Bolmer na afloop. De tweede prijs werd gewonnen door de 23-jarige Sanne Voets uit Berghem met Vedet Pb (v. Florestan I). De amazone bracht de achtjarige ruin uit in de kür op muziek op Grade IV niveau en behaalde een eindscore van 68,333%. Ook Voets was al eerder verzekerd van een startplaats voor de finale. Voor Frank Hosmar (Haarle) met Tiesto (v. Jazz) en Ellen van den Berg (Uden) met Syclon (v. Remondo) werden de startplaatsen voor Rotterdam pas in Den Bosch verdiend, met een derde en vierde plaats in de uitslag van de laatste kwalificatiewedstrijd.

‘Voor de deelnemers aan de competitie is het een geweldige ervaring om aan de start te kunnen komen op deze grote en aansprekende evenementen,’ zegt bondscoach Jeannette Wolfs.’ Je merkt dat het niveau van de combinaties gaandeweg stijgt. Niet alleen leren de ruiters en amazones omgaan met wedstrijddruk en -spanning, maar ook de paarden krijgen de gelegenheid om te leren presteren in de entourage van een internationaal concours. Dit is erg belangrijk in de aanloop richting de Wereldruiterspelen in Kentucky.’ Welke vier combinaties daar gaan strijden om de mondiale titels? ‘Daar is nu nog niks van te zeggen, de top ligt dicht bij elkaar. De komende tijd zijn bijvoorbeeld de finale van de KNHS-BMC Para-Equestrian Cup in Rotterdam, de internationale wedstrijd in Moorsele (België) en het Nederlands kampioenschap in De Steeg belangrijke meetmomenten om de vorm van de kaderleden te testen.’

De KNHS-BMC Para-Equestrian Cup heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten (dressuur) zowel in de breedte als in de topsport. De KNHS-BMC Para-Equestrian Cup biedt geclassificeerde ruiters tevens een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale proeven worden uitgeschreven.

Finalisten KNHS-BMC Para-Equestrian Cup, CHIO Rotterdam 16 juni:
– Yvette van Geenen (Ulft) met BMC Uzarro (Grade II)
– Gert Bolmer (Den Ham) met Triumph/Ravel (Grade II)
– Glasten Krapels (Halfweg) met Matador (Grade III)
– Frank Hosmar (Haarle) met Tiesto (Grade IV)
– Sanne Voets (Berghem) met Vedet Pb (Grade IV)
– Ellen van den Berg (Uden) met Syclon (Grade IV)

Voor meer informatie en de competitiebepalingen: www.knhs.nl > aangepast sporten > competitie

Er is een oplossing voor veel problemen. Meedoen.
Met deze opvatting adviseert en ondersteunt BMC opdrachtgevers bij participatie- vraagstukken. Het is juist die overtuiging die BMC ook verbindt aan haar sponsorvisie. BMC besteedt tenminste 1% van het (sport)marketingbudget aan het toegankelijk maken van sport voor mindervalide ruiters. Dit gebeurt middels de 1% FairShare overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport. Onze inzet is ook zichtbaar in het door BMC gesponsorde hippische team, waar sinds 2008 de minder valide dressuuramazone Yvette van Geenen deel van uitmaakt. Dit initiatief is tot stand gekomen door het gezamenlijke doel, van zowel de KNHS als BMC, om aangepast sporten (dressuur) te stimuleren zowel in de breedte als in de topsport. Door deze competitie wordt een volgende grote stap gezet in de integratie van de gehandicaptensport binnen de reguliere sport.

Samen naar beter: www.bmc.nl

Foto: winnaar op Indoor Brabant Gert Bolmer met Ravel door: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.