Categoriën

Archief

Indoor Brabant gewonnen!

[Not a valid template]Ik had het van tevoren totaal niet verwacht, maar ik was vandaag met Ravel de beste tijdens de ParaEquestrian rubriek op Indoor Brabant. Zeker gezien de voorbereiding ben ik daar echt onwijs blij mee. In eerste instantie baalde ik vooral dat ik Triumph niet kon starten en we dus in allerijl met Ravel een kür moesten gaan trainen. Ravel heeft werkelijk een super karakter maar het is natuurlijk ook even afwachten hoe hij het in zo’n entourage zou doen.

[Not a valid template]‘s ochtends was er de gelegenheid om even de ring te verkennen en daar was Ravel lekker ontspannen, hij keek helemaal nergens naar. Bij het losrijden voor de proef was hij af en toe best wakker maar in de ring was hij echt super. Ravel was goed bij de les en liet zich lekker sturen, daardoor reed ik volgens mij een foutloze proef. De galoponderdelen die in mijn grade niet verplicht zijn gingen ook goed en daarnaast kwam ik heel mooi uit op de muziek, vooral dat laatste was in de training nogal eens lastig.

[Not a valid template]Al bij het verlaten van de ring hoorde ik mijn score, 69,167%. Op zich geen slechte score, maar ik moest als eerste starten en had niet verwacht dat ik met die punten bovenaan zou blijven staan. Na mijn proef begon dan ook het grote aftellen. Ik ben niet snel zenuwachtig maar afwachten wat de rest doet terwijl je zelf nog bovenaan staat is niet mijn sterkste punt. Op het moment dat de laatste uitslag binnenkwam was het natuurlijk even feest, vooral omdat ik er van tevoren totaal niet op gerekend had. Ik denk dat uiteindelijk vooral mijn artistieke score de doorslag heeft gegeven, daar stond ik bij alle juryleden op de eerste plaats.

[Not a valid template]Zoiets lukt natuurlijk nooit alleen, zeker niet in mijn geval. Ik ben Miranka dan ook ontzettend dankbaar dat ik Ravel mag rijden (anders had ik immers langs de kant gestaan als toeschouwer) en voor de manier waarop ze de paarden voor mij traint, dat is echt goud waard. Eveneens was vandaag heel Stal Romikshof uitgelopen om mij aan te moedigen, ontzettend leuk en gelukkig niet zonder resultaat…

Sanne Voets eindigde net als tijdens Jumping Amsterdam als tweede, Frank Hosmar werd derde. Omdat Sanne en ik ons reeds geplaatst hadden voor de finale in Rotterdam gingen de laatste twee startplekken naar Frank en Ellen van den Berg die als vierde eindigde. Ik mag door dit resultaat overigens nu wel kiezen of ik Triumph of Ravel wil starten tijdens de finale. Deze wordt verreden op 16 juni en zal bestaan uit een verplichte proef en een kür op muziek.

(Foto Ravel in de wedstrijdring: © Eefke Lievaart)

15 reacties aanIndoor Brabant gewonnen!

 • Harrie

  hieperdepiep hoera !!!!!!!!!!super goed jongen, op naar kentucky
  en de bossche bollen houden we tegoed!
  en wanneer heb jij in hemelsnaam tijd gehad om dit bericht op de site te zetten
  en oooooooooooooooooooooooooooooooooh wat waren ze stil………….
  c u at romikshof
  Harrie H.

 • Rick

  Hoi broertje,

  Van harte gefeliciteerd! Super gedaan!!!!

  Grtz

 • Gefeliciteerd Gert!!!!!!!

 • Frank

  Hey Gert,

  Had je vanmiddag niet meer gezien dus geen kans om je te feliciteren. Bij deze dus GEFELICITEERD!!!! Goed gedaan!
  Grtjs

 • Lientje

  He Gert ,

  Kei goed gedaan , maar dat wist je wel. Wij hadden ook namelijk niks anders van je verwacht:)
  Nu eerst op naar rotterdam ,en dan Kentucky. Dat gaat je ook zeker lukken.
  En ohhhwwwww wat heeft harrie daar weer gelijk in 🙂

  Tot snel.

  Eline en Moederrrrrrrr

 • Vic

  Hé Bolmer….
  Heeft toch wel geholpen hè, die 200 merries van TB…..
  Goed gedaan hoor, had t ook niet anders verwacht van mn Rolf!!

  En ja, was inderdaad stil aan de overkant….

 • Femke

  Hé Gertje, super gedaan hoor!
  Kan natuurlijk ook niet anders met zoveel fans….
  Ja, dan blijft het wel stil aan de overkant…..

 • Jannemiek

  Ha Gert,

  Super joh!! GEFELICITEERD!!!

  Groetjes Jannemiek

 • Bedankt voor de reacties allemaal! Erg leuk om gisteravond laat nog al die berichten te lezen.
  @Harrie, ik ben gisteren ondertussen nog snel even terug naar stal geweest voor Ravel. Dat was achteraf helemaal niet nodig omdat hij al super verzorgd werd door Victor en Fem… Dus toen heb ik maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om snel een stukje te schrijven, en zo te zien aan de bezoekersaantallen gelukkig niet voor niets. Vanavond nog even kijken of de video en foto’s goed gelukt zijn.

 • Sabine

  Super gedaan!!! Ik heb er van genoten!!!!
  En ja…de rest is al gezegd…CU @ Romikshof!

 • Hoi Gert,

  Je video-interview van gisteren staat bij HorsUs op de site!
  Groetjes, Annelies

 • Jacqueline

  Hoi Gert,
  Gefeliciteerd; super gedaan!!!!
  Zo zie je maar weer: ondanks een slechte generale, maar met een goeie trainster, veel vertrouwen en vooral veel fans kan je bergen verzetten (uhhhhh een goede proef rijden).
  Geniet er van.

 • Vic

  Graag gedaan Gert.
  Daar heb je ons toch voor!!
  We hebben het met veel plezier gedaan!!

  Groeten van ons 2e.

 • frans toiny rochelle

  Hoi Gert,Ravel, Miranka en Victor

  Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning.
  we zijn supertrots,geniet nog maar lekker na.

  Veel liefs Frans, Toiny,Rochelle

 • Wilma

  Hai neefje,

  wil toch nog eventjes reageren op dit schitterende resultaat. Heb het filmpje gezien en ik was best wel trots op je toen het filmpje afgelopen was. Goed gedaan hoor!!!! Dit is wel een felicitatie waard. Ga zo door en voor je het weet zit je in Kentucky…….
  Lieve groetjes van ons allemaal (de Klinkies)