Categoriën

Archief

Wedstrijd Eindhoven

[Not a valid template]De wedstrijd vandaag tijdens het Concours Hippique Eindhoven is goed verlopen. Vanwege de blessure van Triumph kon ik alleen starten met Ravel, maar deze liet zich wel weer van zijn beste kant zien.

Het terrein lag er prima bij, een grasbodem is nou niet meteen mijn favoriete ondergrond om op te rijden maar Ravel liep er niks anders door dus dat ging gelukkig zonder problemen. Tijdens het losrijden vond een combinatie uit de voorgaande rubriek echter dat ze nog even moest oefenen na afloop van haar proef. Op zich nog niet zo erg, alleen reed ze daarbij finaal tegen Ravel op. Daarna was ze ook meteen verdwenen maar toen was het kwaad natuurlijk al geschied. Gelukkig zat Miranka er op dat moment nog op, anders hadden we denk ik echt narigheid gehad.

[Not a valid template]Vlak voordat ik op zou stappen kwam opeens Omroep Brabant met het verzoek of ze een interview mochten afnemen, en vanwege de deadline kon dat niet wachten tot na mijn proef. Alle aandacht voor de aangepaste sport is natuurlijk meegenomen dus hoewel het qua voorbereiding niet helemaal ideaal was heb ik toch een interview gegeven. Er zijn ook opnames gemaakt van mijn proef en ik heb begrepen (mezelf terugzien hoeft niet zo nodig) dat er toch ook nog redelijk wat van in de uitzending is terecht gekomen, dus het was niet voor niets.

[Not a valid template]De proef ging niet verkeerd. Er was best veel te horen en te zien om de ring  maar Ravel was super bij de les en liet zich nergens door afleiden. Ik had alleen moeite om linksom de wendingen door te komen. Of dit nou een gevolg was van de botsing bij het losrijden zal de komende dagen blijken maar ik kon het gelukkig redelijk goed verbloemen voor de jury. Verder reed ik een behoorlijk actieve en nette proef zonder grote fouten. De score was 65,71%, dat vond ik zeker achteraf gezien niet te hoog en helaas ruim een procent te weinig voor de gewenste A kader score. Zoals de laatste tijd eigenlijk meestal was ik de eerste starter en begon na mij het aftellen weer, maar dit keer bleef ik niet bovenaan staan.

Frank Hosmar reed met Newton naar ruim 69% en daarmee naar de winst. Demi Vermeulen eindigde verrassend op de tweede plaats met Luca, Ellen van den Berg bleef mij 0,07% voor en eindigde als derde. We eindigden dus als vierde en hoewel ik natuurlijk graag nog wat hoger had gescoord hebben we weer een constante proef neergezet en laten zien dat we er ook met Ravel bij horen.

4 reacties aanWedstrijd Eindhoven

 • Vic

  Hé Bolmer,
  zag er goed uit op Omroep Brabant!!
  Wat was Rolf trouwens weer mooi gewassen…..
  Dit keer door ViFem Horse Wash Ltd.

  Graag gedaan hoor!!
  Tot de volgende keer!!

  Gr. Vic.

 • Vic en Fem

  Hé BolMEN!
  Leuk filmpje, maar heet jij niet BolMER?????
  Goed gedaan gister!
  Groetjes

 • Dank je. Ach ja je kunt niet alles hebben he, het grootste gedeelte van de naam hadden ze goed zullen we maar zeggen. En ik vond het helemaal geen slechte reportage als je bedenkt dat ik er in voorkwam 🙂

 • Christy en Cor

  Het was zeker makkelijk te vinden,leuk filmpje en goed gedaan,het was een gezellige avond en tot snel?
  Groeten