Categoriën

Archief

Persbericht KNHS eerste dag NK

De KNHS heeft een persbericht geplaatst over ‘ons’ NK:

Mooie strijd in NK dressuur Aangepaste Sport

9 juni 2010

Gert Bolmer - Triumph
123

DE STEEG (KNHS) – In de strijd om drie Nederlandse Kampioenschappen dressuur Aangepaste Sport leverden de 14 combinaties is alle drie de ‘Grades’ sport van een zeer goed niveau. Glasten Krapels (Halfweg) toverde met zijn Matador in Grade III de jury zelfs een proef voor van internationaal niveau, terwijl Gert Bolmer (Den Ham) met Triumph (v. Voltaire) in Grade II ook een zeer goede prestatie leverde.

Grade IV

Frank Hosmar (Haarle), die met Tiesto (v. Jazz) aan de leiding gaat in het Nederlands kampioenschap Grade IV, moest in de tweede wedstrijd zijn meerdere erkennen in Ellen van den Berg (Uden) met Syclon (v. Remondo x). “Ik ben tevreden over mijn rit, alleen hadden we de pech dat pal achter de ring een demonstratie met roofvogels werd gegeven. Daardoor raakte mijn paard even afgeleid en dat kostte punten. Gelukkig waren de uitgestrekte gangen zeer goed, evenals de eenvoudige wissels. Daardoor konden we de leiding vasthouden”, aldus Hosmar. Sanne Voets (Berghem) neemt nu de tweede plaats in met Vedet PB (v. Florestan I). Hanneke Gerritsen, die als voorzitter van de jury fungeerde, had Frank Hosmer met Tiësto een gedegen proef zien rijden. “De verruimingen kunnen bij Frank nog iets verbeteren, omdat hij zijn paard eerder laat versnellen dan verruimen. Aan de andere kant is het een aansprekende combinatie, die zeer harmonieus de oefeningen uitvoert”.

Grade III

In Grade III leverde Glasten Krapels met Matador in beide proeven een zeer goede prestatie en hij gaat dan ook ruimschoots aan de leiding. “Het ging in beide proeven heel erg fijn. Mijn paard heeft last gehad van een blessure en als je dan zo terug kunt komen dan geeft dat een heel fijn gevoel. Ik was heel erg tevreden over de verruimingen die we moesten tonen in de galop, net als de contragalop. De overgang van de draf naar de stap in de tweede proef had mooier gekund, maar Matador schrok even en was daardoor iets afgeleid. Maar we hebben twee glanzende proeven neer gezet”, aldus Krapels, die nu een voorsprong heeft van ruim vijf procent op de nummer twee, Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes) met Kashmir (v. Samber), die met Riana (v. Darlington) ook de derde plek inneemt.
Over Glasten Krapels is jurylid Hanneke Gerritsen zeer enthousiast. “Matador is een heel mooi paard, dat de verruimingen zeer goed uitvoert en met veel souplesse door de dressuurring gaat. Misschien dat het paard af en toe een fractie te veel op de voorhand loopt, maar de oefeningen worden zeer correct uitgevoerd. Ik jureerde onlangs in Canada selectiewedstrijden voor het WK en deze proef was zeer zeker van internationaal niveau en zou op een kampioenschap goed geweest zijn voor een positie in de kop van het klassment”, aldus Gerritsen.

Grade II

In de Grade II gaat Gert Bolmer aan de leiding met Triumph. “Ik vond mijn tweede proef iets minder dan de proef die ik vanochtend reed. Toch ben ik erg blij dat ik nu aan de leiding ga in dit kampioenschap. Mijn paard had last van een ontsteking in de hoef en die was pas kortgeleden over. Daardoor was de voorbereiding niet optimaal, maar de uitvoering gelukkig heel goed”, aldus Gert Bolmer. Op de tweede plaats vinden we Petra van de Sande (Nootdorp met Toscane en de derde plaats in het klassement worde wederom ingenomen door Gert Bolmer, maar nu met Ravel.
Over de winnende proef van Gert Bolmer kon jurylid Hanneke Gerritsen ook alleen maar in superlatieven praten. “Gert rijdt een zeer exact gereden proef en daarbij is het paard steeds kaarsrecht gesteld. De voltes zijn rond, waarbij Triumph op de juiste manier is ingesteld en constant mooi gebogen om het binnenbeen loopt. Daarbij blijft het paard steeds heel mooi in de aanleuning” aldus Gerritsen.

Morgen sluiten deze combinaties hun Kampioenschappen af. Voor Geralde de Hoog met Tangelo eindigde het Nederlands kampioenschap in Grade IV al na de eerste wedstrijd. “Mijn paard Tangelo (Ircolando x Naturel) voelde tijdens de eerste wedstrijd niet fit aan. Daarop heb ik besloten hem terug te trekken”, aldus De Hoog.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Tussenstand NK Grade II (na 2 onderdelen):

1) Gert Bolmer (Den Ham) – Triumph (Voltaire x Ladalco) – 144.444
2) Petra van de Sande (Nootdorp) – Toscane (v. Obelisk) – 138.730
3) Gert Bolmer – Ravel (v. Ravel) – 132.223

Tussenstand NK Grade III (na 2 onderdelen):

1) Glasten Krapels (Halfweg) – Matador – 139.420
2) Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes) – Kashmir (Samber x Mamori) – 134.271
3) Tessa Baaijens-van de Vrie – Riana (Darlington x Tolbert) – 132.074

Tussenstand NK Grade IV (na 2 onderdelen):

1) Frank Hosmar (Haarle) – Tiësto (Jazz x Darwin) – 134.258
2) Sanne Voets (Berghem) – Vedet PB (v. Florestan I) – 133.084
3) Frank Hosmar – Wallstreet Shuffle (Polansky x Lancelot) – 131.707

Foto’s Frank Hosmar, Glasten Krapels en Gert Bolmer door: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.