Categoriën

Archief

Tweede tijdens finale ParaEquestrian Cup CHIO Rotterdam

Ik ben vandaag tijdens het CHIO van Rotterdam als tweede geëindigd in de KNHS BMC ParaEquestrian Cup.De finale werd gewonnen door Frank Hosmar met Tiësto, Sanne Voets eindigde als derde.

[Not a valid template]Wederom begon de dag vroeg en vertrokken we met Ravel en Triumph rond half zeven vanuit Sint Oedenrode naar Rotterdam. Eenmaal daar aangekomen herhaalde zich het kastje-muur spelletje waar we ook al tijdens Jumping Amsterdam tegenaan liepen. Iedere steward vond dat we ergens anders moesten zijn. Toen we uiteindelijk naar de juiste plek werden gewezen was het inmiddels dermate laat dat we als een speer Ravel moesten opzadelen, met hem mocht ik weer eens de spits afbijten.

Ravel liet zich wel weer van zijn beste kant zien, ondanks de ontzettend belabberde ‘warm up’ liep hij zonder problemen de ring rond waar toch wel het nodige was te zien en te horen. Ik reed op zich denk ik een nettere proef als een week geleden op het NK, maar de aanleuning was nu soms wat minder stabiel en dat heeft wel de nodige punten gekost. De score was uiteindelijk 65,87%.

[Not a valid template]Daarna hebben mijn ouders, Miranka en Femke zich weer drie slagen in de rondte gelopen op het enorme CHIO terrein om Trump op tijd klaar te krijgen voor zijn rit en natuurlijk Ravel te verzorgen. Trump voelde tijdens het losrijden niet verkeerd, ondanks hele hordes stampende schoolkinderen. In de ring ging het net even wat minder dan een week eerder tijdens Outdoor Gelderland. Zo zat er een klein huppeltje voor de tweede keertwending en kwam ik de AC lijn op voor het afgroeten met te lange teugels waardoor dat laatste onderdeel niet goed uit de verf kwam, terwijl ik daar normaal juist op scoor. De score kwam uit op 69,682%. Op zich helemaal niet verkeerd, maar ik had natuurlijk graag de lijn van vorige week doorgezet. Zelfs op een mindere dag zit ik nog steeds rond de 70%, en dat is met het oog op Kentucky natuurlijk niet onbelangrijk.

[Not a valid template]De kür op muziek ‘s avonds verliep eigenlijk weer zoals we dat van Trump gewend zijn de laatste tijd. De draf was net een beetje flitsender als in de ochtend en de staponderdelen verliepen ook zonder problemen. De score was exact gelijk aan de kür op het NK: 73,750%. Toch was de kür van vandaag in mijn ogen beter, maar goed nu zaten er andere jury’s. Bij twee jury’s stond ik zelfs eerste maar dat was helaas niet genoeg voor de overwinning. Al met al kan ik denk ik toch terugkijken op een geslaagde wedstrijd, het gouden randje van De Steeg ontbrak misschien maar het waren twee degelijke en goede proeven.

Ik heb al meerdere keren laten zien dat ik boven de 70% kan rijden met Trump, en als dat dan ook tijdens de observatiewedstrijden lukt is dat natuurlijk super. Nu rest alleen nog de wedstrijd in het Duitse Bochum van 9 t/m 11 juli. En hoewel de tussenstand voor mij denk ik niet ongunstig is zijn we er (helaas) nog niet. In de week na de wedstrijd in Bochum wordt waarschijnlijk bekend gemaakt welke vier ruiters/amazones zich voor mogen gaan bereiden op Kentucky…

Het is niet meer mogelijk om te reageren.