Categoriën

Archief

Persbericht KNHS Finale ParaEquestrian Cup

De KNHS heeft een persbericht gepubliceerd over de finale van de KNHS BMC ParaEquestrian Cup:

Frank Hosmar oppermachtig in finale KNHS-BMC Cup

16 juni 2010

kjm-100616-hosmarf-tiesto01

ROTTERDAM (KNHS) – De finale van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup is woensdag 16 juni gewonnen door Frank Hosmar (Haarle) met Tiësto (v. Jazz). Decor van de competitiefinale voor dressuurruiters met een fysieke beperking was de drukbezochte openingsdag van het internationale CHIO Rotterdam. Over twee proeven, een individuele test en kür op muziek, scoorde de dressuurruiter met 73,621% gemiddeld de hoogste score.

De zes finalisten die in Rotterdam aan start kwamen hadden zich geselecteerd na kwalificatiewedstrijden op Jumping Indoor Maastricht, Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. Na de individuele proef moest Yvette van Geenen (Ulft) zich in verband met medische klachten terugtrekken. De vijf overgebleven ruiters reden in het avondprogramma de kür op muziek. De uitslag van beide proeven resulteerde in de overwinning voor Frank Hosmar, die uitkwam in Grade IV: ‘Ik reed vanmorgen met een geweldig gevoel rond. Voorheen had Tiësto nog wel eens problemen met spanning, maar daar was vanmorgen niets van te merken. Mijn trainster Adelinde Cornelissen rijdt ook een nakomeling van Jazz en kent dit specifieke probleem. We hebben hier dan ook extra op geoefend. Tiësto reageert niet zozeer op de omgeving, als wel op geluiden. Afgelopen weekend hadden we met de overwinning van de Nederlandse titel in De Steeg het goede wedstrijdritme al te pakken. Begin juli hebben we in het Duitse Bochum de derde en laatste observatiewedstrijd, maar Kentucky komt nu wel dichtbij!’ De tweede prijs in de eindstand werd gewonnen door Gert Bolmer (Den Ham) met Triumph (v. Voltaire). De combinatie eindigde met een gemiddelde percentage van 71,716%. ‘Gert Bolmer heeft mij afgelopen twee observatiewedstrijden blij verrast,’ zegt bondscoach Jeannette Wolfs achteraf,’de kopgroep bevindt zich steeds dichter bij elkaar.’ Over Kentucky wil Wolfs nog weinig kwijt. ‘In mijn hoofd begint zich een beeld te vormen, maar de strijd is pas gestreden na de laatste wedstrijd.’

De KNHS-BMC Para-Equestrian Cup heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten (dressuur) zowel in de breedte als in de topsport. De KNHS-BMC Para-Equestrian Cup biedt geclassificeerde ruiters tevens een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale proeven worden uitgeschreven.

Uitslag finale KNHS-BMC Para Equestrian Cup, CHIO Rotterdam – 16 juni 2010
1) Frank Hosmar (Haarle) met Tiesto (v.Jazz)
Indiv.: 71.075% / kür: 76.167% / gem.: 73.621%
2) Gert Bomer (Den Ham) met Triumph (v. Voltaire )
Indiv.: 69.682% / kür: 73.750% / gem.: 71.716%
3) Sanne Voets (Berghem) met Vedet Pb (v. Florestan I)
Indiv.: 66.344% / kür: 73.167% / gem.: 69.756%
4) Glasten Krapels (Halfweg NH) met Matador (v. onbekend)
Indiv.: 67.111 / kür: 69.167% / gem.: 68.139%
5) Ellen van den Berg (Uden) met Syclon (v. Remondo)
Indiv.: 66.774% / kür: 69.167% / gem.: 67.971%
6) Yvette van Geenen (Ulft) met BMC Uzarro (v. Karandasj)
Indiv.: 63.016% / kür: n.g.

Voor meer informatie en de competitiebepalingen: www.knhs.nl > aangepast sporten > competitie

Er is een oplossing voor veel problemen. Meedoen.
Met deze opvatting adviseert en ondersteunt BMC opdrachtgevers bij participatie- vraagstukken. Het is juist die overtuiging die BMC ook verbindt aan haar sponsorvisie. BMC besteedt tenminste 1% van het (sport)marketingbudget aan het toegankelijk maken van sport voor mindervalide ruiters. Dit gebeurt middels de 1% FairShare overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport. Onze inzet is ook zichtbaar in het door BMC gesponsorde hippische team, waar sinds 2008 de minder valide dressuuramazone Yvette van Geenen deel van uitmaakt. Dit initiatief is tot stand gekomen door het gezamenlijke doel, van zowel de KNHS als BMC, om aangepast sporten (dressuur) te stimuleren zowel in de breedte als in de topsport. Door deze competitie wordt een volgende grote stap gezet in de integratie van de gehandicaptensport binnen de reguliere sport.

Foto: Frank Hosmar wordt gefliciteerd door Jaap Liebregt (BMC) en Theo Meijer (Fonds Sport Gehandicapten), Jacob Melissen

Het is niet meer mogelijk om te reageren.