Categoriën

Archief

Eindelijk bericht uit Bochum

Bij deze dan eindelijk een bericht uit het Duitse Bochum. Qua internet lopen ze hier nogal wat achter waardoor het erg lastig is om een verhaal online te krijgen.

[Not a valid template]Helaas is de eerste wedstrijddag niet verlopen zoals we dat graag gezien hadden. Ik moest vandaag weer eerst met Ravel de ring in. Omdat Yonatan vandaag ook moest starten met Ravel en het behoorlijk warm was moest ik erg kort losrijden, zodat Ravel nog energie over zou hebben voor nog een proef. Ik reed nog amper om de wedstrijdbaan, of de bel ging al om aan te geven dat ik moest beginnen. Normaal gesproken kijkt Ravel nergens naar dus ik ging vol goede moed meteen van start. Na het groeten had Ravel echter meer aandacht voor het losrijterrein welke achter de ring lag dan voor mij. Hierdoor verloor ik in het begin van de proef al wat punten.
Gedurende de proef kwamen daar nog een paar kleine foutjes bij doordat ik in tegenstelling tot de demo van zondag toch wat meer en nauwkeuriger moest sturen, en Ravel soms moeite had om te snappen wat ik bedoelde. Op zich ook niet zo gek omdat ik door omstandigheden sinds het CHIO Rotterdam alleen afgelopen zondag even een kür met hem heb kunnen rijden. De score kwam uit op 63,8%, dat viel me ondanks alles niet echt mee.

[Not a valid template]Er zou echter nog een grotere teleurstelling volgen. Trump ging tijdens het losrijden best goed. Hij was lekker actief en gezien de scores op dat moment had ik goede hoop op een mooie klassering. Dat liep eenmaal in de ring echter heel anders. Al bij het om de ring rijden had Trump last van ongedierte bij zijn hoofd, ondanks dat we hem van tevoren goed hadden ingespoten en nog met een vliegenstick z’n hoofd hadden ingesmeerd. Hij was dus eigenlijk de hele proef meer bezig met die vliegen dan met mij. Bij het halthouden voor het achterwaarts gaan had hij er genoeg van en trok me zowat uit het zadel naar voren om met z’n hoofd langs zijn voorbeen te schuren. Het laat zich raden dat dit voor de score niet echt bevordelijk is. Toch zaten er vooral in de draf ook hele goede stukken tussen, met wederom achten voor de middendraf. De totaalscore was echter slechts 63,5%. Bedroevend laag en volgens velen ook absoluut niet terecht. Dit was echt geen proef voor 70% maar ruim 63% is wel het andere uiterste. Maar goed dat hoort helaas bij een jurysport, hopelijk kunnen we morgen laten zien wat we echt in huis hebben.

Foto’s moet ik vanaf hier helaas schuldig blijven, er zijn er wel weer de nodige gemaakt door moeder de fotograaf maar de dichtgetimmerde PC van waaruit ik dit bericht verstuur staat het uploaden van bestanden niet toe, en het zou waarschijnlijk sowieso veel te lang gaan duren met deze internetverbinding.
Hopelijk morgen meer maar bovenal beter nieuws…

Het is niet meer mogelijk om te reageren.