Categoriën

Archief

Perspresentatie WK team

Vandaag werd het meer dan complete WK team voorgesteld aan de pers bij de Rabobank in Utrecht. Meer dan compleet omdat er van de acht geselecteerde springruiters nog een aantal zullen moeten afvallen. Voor de officiële presentatie werd de aanwezige pers ingelicht over ins en outs van alle disciplines. En met name voor de wat minder bekende disciplines als de onze is dat natuurlijk alleen maar goed. Omdat onze wedstrijden straks gelijktijdig met het springen gehouden worden is er nog volop pers aanwezig, en we gaan er natuurlijk vanuit dat men zeker na vandaag dan ook geregeld bij ons langs komt…

KNHS presenteert WEG equipe

16 augustus 2010

Team WEG Kentucky 2010

Hippische sporters op medaillejacht in USA

UTRECHT (KNHS) – Tijdens de perspresentatie in het Rabo auditorium in Utrecht bleek de uit 21 hippische sporters in zeven disciplines bestaande delegatie die de KNHS afvaardigt naar de wereldkampioenschappen – die van 25 september tot en met 10 oktober in de stad Lexington in de Amerikaanse staat Kentucky worden gehouden – vol zelfvertrouwen. Het dressuurteam, de aangepaste sporters en de vierspanrijders gaan voor heel veel eremetaal, de reining ruiters en de springruiters gaan er van uit dat zij zich op, dan wel in de onmiddellijke omgeving van, het erepodium zullen weten te rijden, terwijl eventing ruiter Tim Lips (Made) en endurance amazone Carmen Römer (Landgraaf) zich in de eindstand een plek bij de eerste tien toedichten.

“We hebben een enorme ambitie en hebben die ambitie ook in een uiterst stringent selectiebeleid door laten klinken. Een klassering bij de eerste acht bij deze WK moet op grond van in het afgelopen jaar behaalde resultaten haalbaar zijn. Daarmee hebben we dezelfde strenge selectie-eisen aangehouden als het NOC*NSF doet wanneer het gaat om uitzending naar de Olympische Spelen. De ruiters en menners die wij afvaardigen hebben in 2009 al laten zien dat zij in staat moeten worden geacht zich met het team bij de eerste acht te kunnen rijden. In twee disciplines, het mennen en het springen, verdedigen wij de wereldtitel met de teams en bij de vierspanrijders verdedigt IJsbrand Chardon (Den Hoorn) ook nog eens zijn individuele titel.
In de dressuur hebben wij ook veel kans op eremetaal. Vorig jaar op het EK veroverden wij van de zeven te verdienen medailles er zes, waaronder drie maal een gouden.
Tim Lips heeft vorig jaar het parcours in Kentucky verkend en reed zich na de cross naar een voortreffelijke vierde plek. Door twee springfoutjes in de afsluitende springproef, normaal zijn sterkste onderdeel, zakte hij in het klassement, maar plaatste zich nog steeds bij de beste tien. Ook dat geeft vertrouwen.
In de endurance hebben wij Carmen Römer afgevaardigd en ook zij heeft met Tuff Enuff FA laten zien op de 160 kilometer lange rit tot topprestaties in staat te zijn”, aldus de technisch directeur van de KNHS, Maarten van der Heijden.

Ook ten aanzien van de disciplines reining en de aangepaste sporters is Van der Heijden zeer positief. “De reiningruiters hebben het afgelopen jaar meerdere malen laten zien uiterst succesvol te zijn onder leiding van Rieky Young (Vorstenbosch) en we zien hun prestaties dan ook met zeer veel vertrouwen tegemoet. Datzelfde geldt ook voor ons team, dat aan de start komt in de wedstrijden voor aangepaste sporters. Ik ben er van overtuigd dat zij ons in positieve zin zullen verrassen”, vervolgde Van der Heijden.

Opvallend is dat in zowel de discipline dressuur als in de discipline reining Anky van Grunsven (Erp) als reserve staat opgesteld. “Anky is voor de dressuur alleen beschikbaar als er iemand uitvalt. IPS Paintend Black is verkocht naar Spanje, maar zij behoudt de beschikking over deze hengst, mocht de nood aan de man komen”, aldus Sjef Janssen, de bondscoach van de dressuurruiters.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.alltechfeigames.com

Foto de Nederlandse afvaardiging naar de WEG in Kentucky door: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.