Categoriën

Archief

Training Uden

Gisteravond zijn we als soort van laatste test nog een keer met Trump naar de oefendressuur in Uden geweest. De training gaat goed de laatste tijd maar het was niet verkeerd om nog een keer beide proeven te rijden. Alles natuurlijk met het doel om in Kentucky zo foutloos mogelijk te rijden, maar wel met uitstraling. En met name dat laatste konden we gisteren nog mooi een keer proberen. Hoe ver kunnen we gaan in de proef, zonder op te moeten letten om geen fouten te maken.

Wat dat betreft vind ik het wel jammer dat er in onze tak van sport soms wel erg gelet wordt op het al dan niet maken van fouten, en minder op het rijden op zich en de bewegingen van het paard. Ik zou het in ieder geval niet erg vinden wanneer een gedurfd gereden actieve proef met een foutje hoger scoort dan een brave foutloze proef zonder impuls. Maar goed, we weten denk ik inmiddels redelijk goed wat de jury’s willen zien, aan ons de schone taak om daar in Kentucky wederom de juiste balans in te vinden.

De komende week moet er nog veel gebeuren, de laatste spullen moeten bij elkaar gezocht worden, de zadelkisten beplakt en ingepakt, en natuurlijk de papierwinkel voor vertrek. Naar het einde van de week toe bouwen we de training van Trump af, zodat hij fit op het vliegtuig gaat. Van mij zou dat morgen mogen, maar we moeten nog even geduld hebben…

2 reacties aanTraining Uden

  • Hey Gert,

    Wat een enorm werk aan voorbereidingen! Voor jou niet onbekend gelukkig.
    We wensen je héél veel succes, maar zeker ook héél veel plezier in Kentucky!

    Team Stable Enable

  • Dank je, dat gaat vast lukken. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in. Er moet nog wel het nodige gebeuren maar dat gaat goedkomen. Vandaag of morgen volgt nog wel een update over mijn ‘favoriete’ inpak bezigheden.