Categoriën

Archief

Persbericht KNHS BMC Centaur Cup

De BMC Centaur Cup (vorig jaar de KNHS BMC ParaEquestrian Cup) gaat dit weekend weer van start met de eerste selectiewedstrijd in Ermelo. Helaas komt deze wedstrijd voor Trump zo kort na Kentucky nog te vroeg. Hopelijk kunnen we wel weer aan de start verschijnen tijdens de tweede selectiewedstrijd voor Jumping Indoor Maastricht, op 6 november in Beek. De opzet van de competitie is dit jaar iets anders, er is nu een halve finale tijdens het Concours Hippique in Eindhoven, de finale wordt gehouden tijdens het EK dressuur in Rotterdam op 19 augustus volgend jaar.

Nieuwe seizoen BMC Centaur Cup van start in Ermelo

22 oktober 2010

BMC Centaur Cup

ERMELO (KNHS) – Op zondag 24 oktober start op het KNHS-centrum in Ermelo het nieuwe seizoen van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup. De dressuurcompetitie voor topsporters met een fysieke beperking dient als promotie voor het aangepast sporten en biedt geclassificeerde ruiters een uitgebreid aanbod aan wedstrijden waarbij internationale gradeproeven worden uitgeschreven. Bovendien zijn de selectiewedstrijden een belangrijk criterium voor de kadervorming richting de Europese Kampioenschappen begin september in Moorsele (België).

De competitie werd vorig jaar geïnitieerd met de titel KNHS-BMC Para Equestrian Cup. Komend seizoen start de wedstrijdserie onder een nieuwe naam: BMC Centaur Cup. De centaur, het wezen uit de Griekse mythologie, staat in dit geval symbool voor de unieke samenwerking tussen mens en paard. Over drie series van twee selectiewedstrijden hebben ruiters, ingedeeld in één van de grades van het aangepast sporten dressuur, de kans om zich te plaatsen voor een van de kwalificatiewedstrijden tijdens Jumping Indoor Maastricht (18 november 2010), Jumping Amsterdam (21 januari 2011) of Indoor Brabant (24 maart 2011). De beste twee combinaties per grade op basis van de competitiepunten behaald op zondag 24 oktober in Ermelo en zaterdag 6 november in Beek, selecteren zich voor de eerste kwalificatiewedstrijd op donderdag 18 november tijdens Jumping Indoor Maastricht. De bondscoach mag tevens wildcards afvaardigen per kwalificatiewedstrijd. De beste combinaties plaatsen zich uiteindelijk voor de halve finale op CH Eindhoven op vrijdag 13 mei en de finale op vrijdag 19 augustus 2011 tijdens de Europese kampioenschappen dressuur in Rotterdam. De complete selectiekalender en de competitiebepalingen worden binnenkort gepubliceerd.

BMC is initiatiefnemer voor de competitie voor aangepast sporten. Er is een oplossing voor veel problemen. Meedoen. Met deze opvatting adviseert en ondersteunt BMC opdrachtgevers bij participatie- vraagstukken. Het is juist die overtuiging die we ook verbinden aan onze sponsorvisie. BMC besteedt tenminste 1 procent van het (sport)marketingbudget aan het toegankelijk maken van sport voor mindervalide ruiters. Dit gebeurt door middel van de fairshare overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport. De inzet is ook zichtbaar in het door BMC gesponsorde hippische team. Door de rubriek Aangepast Sporten wordt een volgende grote stap gezet in de integratie van de gehandicapte sport binnen de reguliere sport. Samen naar beter.

Voor meer informatie en de competitiebepalingen: www.knhs.nl > aangepast sporten > competitie .

Het is niet meer mogelijk om te reageren.