Categoriën

Archief

Persbericht samenwerking KNHS en BMC

BMC en KNHS zetten samenwerking in para dressage voort

20 november 2010

Contract KNHS - BMC Centaur Cup

MAASTRICHT (KNHS) – In de gezellige ambiance van het sterrenrestaurant dat Maison van den Boer heeft ingericht in Le Village van Jumping Indoor Maastricht ondertekenden Jaap Liebrecht namens BMC en Theo Ploegmakers – niet alleen als het bestuurslid die topsport in zijn portefeuille heeft maar ook als aanstaand voorzitter – namens de KNHS het contract waarmee BMC de ondersteuning continueerde voor de para dressage competitie, die vanaf nu als BMC Centaur Cup wordt verreden.

“Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vinden wij het een goede zaak om naast het financieel ondersteunen van valide sporters ook de gehandicapte sporters financiële ondersteuning te bieden. Mede dankzij onze inspanningen in de para dressuur is het niveau gestegen, wat resulteerde in een gouden, twee zilveren en een bronzen medaille op de laatst gehouden wereldkampioenschappen in Kentucky. Met deze BMC Centaur Cup willen wij een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze discipline, die een volwaardig onderdeel vormt van de KNHS”, aldus Jaap Liebrecht.

Theo Ploegmakers sprak in zijn dankwoord de ambitie van de KNHS uit dat over vier jaar op de WEG in Normandië Nederland nog sterker op de voorgrond dient te treden in deze discipline en dat de realisatie van deze ambitie dankzij de ondersteuning van BMC een stapje dichterbij is gekomen.

De tweede kwalificatiewedstrijd in het kader van de BMC Centaur Cup wordt op vrijdag 21 januari 2011 tijdens Jumping Amsterdam verreden en de derde wedstrijd staat gepland tijdens Indoor Brabant op 24 maart 2011. De beste vier combinaties per kwalificatiewedstrijd plaatsen zich vervolgens voor de halve finale op vrijdag 3 juni 2011, die tijden het CH Eindhoven wordt verreden. De beste zes combinatie uit deze halve finale komen in aanmerking voor de finale van de BMC Centaur Cup, die verreden wordt tijdens het EK dressuur in Rotterdam op vrijdag 19 augustus 2011.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Jaap Liebrecht (BMC) en Theo Ploegmakers (KNHS) beklinken de samenwerking door: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.