Categoriën

Archief

Tweede tijdens BMC Cup Jumping Indoor Maastricht

Ravel en ik zijn vandaag als tweede geëindigd in de BMC Centaur Cup die werd verreden tijdens Jumping Indoor Maastricht. Tessa Baaijens won de rubriek, en ik bleef stalgenoot Yvette van Geenen maar net voor. De rest van het deelnemersveld volgde op respectabele afstand.

De dag begon vandaag weer eens behoorlijk vroeg, ik was om 6 uur op stal en toen was Miranka al een tijd bezig. Na het vlechten, poetsen en alles inpakken was het rond 07:30 tijd om te vertrekken richting Maastricht. Ondanks wat meer drukte op de weg dan verwacht kwamen we mooi op tijd aan en konden we de ring gaan verkennen. Zowel Ravel als Uzarro keken eigenlijk nergens naar, dus dat ring verkennen was snel klaar.

[Not a valid template] [Not a valid template]Yvette moest als eerste van grade II van start, en met de hulp van Patricia, Bart en mijn ouders kon Miranka meteen na de proef van Yvette op Ravel stappen om hem los te rijden. Het was een strakke planning maar het paste allemaal precies. De proef van Yvette ging heel goed, alleen sprong Uzarro even aan in galop bij de middendraf. Ze scoorde een hele mooie 72,33%. Op dat moment zei ik ook tegen Yvette dat ik er niet vanuit ging dat ik die score kon verbeteren, ik was met Ravel nog nooit verder gekomen als 69,5%. Tijdens het losrijden met Miranka was Ravel lekker actief, soms wat ‘geholpen’ door de standbouwers die nog volop bezig waren, net als vorig jaar overigens. Ook het losrijden bij mij ging best lekker, en dat was weer grotendeels de verdienste van Miranka. De draf voelde heel fijn, maar doordat Ravel toch scherper was als anders was ik er niet helemaal gerust op dat ik de proef zonder foutjes door zou komen. Waar ik me in Beek drie slagen in de rondte moest werken om hem actief te houden was het nu een stuk makkelijker voor mezelf, maar ik was wel van plan om eraan te blijven rijden en zo wat extra’s te laten zien in de ring.

[Not a valid template]Om de wedstrijdbaan heen kon ik ook lekker actief rond rijden en was Ravel goed bij de les. Het eerste deel van de kür verliep goed. De middendraf was op het randje maar kwam er heel mooi uit en ook het wijken en de voltes gingen goed. Ravel voelde net als bij het losrijden behoorlijk scherp maar ik ben heel bewust niet gaan afwachten en blijven rijden en dat pakte goed uit, dat zou achteraf ook blijken uit de protocollen. De stap was niet makkelijk maar het beeld en met name het beenwerk bleef goed. Het galopgedeelte ging netjes maar de eenvoudige wissels kunnen we beter. De scherpte die de draf verbeterde zat ons in galop een klein beetje dwars, waardoor de overgangen niet zo mooi waren als anders.

[Not a valid template] [Not a valid template]De uitslag liet relatief lang op zich wachten maar uiteindelijk bleek mijn score 72,42% te zijn, goed voor een tweede plaats achter Tessa Baaijens en maar een halve punt over drie jury’s voor op Yvette. Dit is een behoorlijke verbetering van mijn persoonlijke record met Ravel in de kür, dus we kunnen bijna niet anders dan tevreden zijn. Het galopgedeelte had wat mooier gekund maar dat is geen verplicht onderdeel in grade II, dus het is dan de vraag hoe dat beoordeeld wordt. Als we een volgende keer de scherpte van de draf kunnen combineren met de rust in de galop die Ravel normaal heeft zit er nog meer in. We hebben ons vandaag in ieder geval flink verbeterd ten opzichte van Beek en de demo tijdens Paard&Koets afgelopen zondag, en we zijn hierdoor ook geplaatst voor de halve finale tijdens het CH Eindhoven volgend jaar. Al met al weer een lange maar geslaagde dag.

Dit was allemaal wederom niet mogelijk geweest zonder de hulp van Miranka en Victor. Het is ontzettend fijn dat ik door de blessure van Triumph weer terug kon vallen op Ravel. Zeker ik kan niet zomaar met ieder paard een ring zoals vandaag binnen rijden, en Ravel heeft me wat dat betreft nog nooit in de steek gelaten. In zo’n entourage rijden en tweede worden is natuurlijk heel wat beter dan toe te moeten kijken vanaf de kant vanwege een blessure…

Klik hier voor de volledige uitslag.

2 reacties aanTweede tijdens BMC Cup Jumping Indoor Maastricht