Categoriën

Archief

Persbericht KNHS BMC Centaur Cup Jumping Indoor Maastricht

Tessa Baaijens wint met fijne kür in Maastricht

18 november 2010

Tessa Baaijens - Riana

MAASTRICHT (KNHS) – Op de openingsdag van Jumping Indoor Maastricht, dat tot en met aanstaande zondag in het MECC voortduurt, kwamen de para dressage combinaties aan de start in de eerste kwalificatiewedstrijd van de BMC Centaur Cup. Alle acht combinaties reden een zeer goede wedstrijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Tessa Baaijens (Goes) met de merrie Riana (v. Darlington). Gert Bolmer (Den Ham) eindigde met Ravel (v. Ramires) als tweede, nipt voor Yvette van Geenen (Ulft) met BMC Uzarro (v. Karandasj).

Juryvoorzitter D. de Haas was van mening dat Baaijens haar merrie Riana tijdens de gehele Kür zeer mooi gesloten voorstelde. “In deze klasse hoeven de combinaties geen appuyementen te tonen, maar zij deed het wel, en omdat zij ze heel goed uitvoerde verhoogde zij toch de moeilijkheidsgraad van haar Kür aanzienlijk. Verder was het een zeer inventief in elkaar gezette Kür, waarbij Riana steeds heel mooi los door haar lijf bleef bewegen. Misschien dat er in stap af en toe even sprake was van verlies aan aanleuning, maar de mooie ritmische draf en galop compenseerden dat volledig”, aldus De Haas.
Tessa Baaijens zelf was ook zeer te spreken over haar prestatie. “Deze Kür heb ik vorige week voor het eerst gereden tijdens een Rondje Instructie op het centrum te Ermelo. Net als nu in de losrijpiste liep ze toen beter, maar het duurt nog een half jaar voordat ik dat in de ring kan laten zien. Dat ik in deze Kür appuyementen heb laten zien komt voort uit het gegeven dat ik in de reguliere sport in de klasse Z start en daar moet ik dit onderdeel wel laten zien, dus waarom dan niet in deze Kür?”, aldus Tessa, die de twee selectiewedstrijden die aan deze kwalificatie wedstrijd vooraf ging winnend wist af te sluiten. “We worden steeds beter, het gaat niet met sprongen maar heel gestaag en ik hoop dat ik die opgaande lijn de komende wedstrijden tijdens Jumping Amsterdam en Indoor Brabant weet vast te houden, om dan tijdens de finale, die tijdens het EK dressuur in Rotterdam wordt verreden, echt te gaan schitteren!”.

Gert Bolmer werd tweede en ook hij reed met Ravel een sterke proef. Af en toe kwamen er vooral in de overgangen kleine aanleuningsfoutjes om de hoek kijken. In de stap toonde Ravel zich uiterst relaxed een zeer taktmatig. Ook in de draf bleef de takt goed bewaard, maar Ravel had op de voltes iets meer om het binnenbeen gebogen mogen zijn. Daarbij ging af en toe de oprichting iets verloren.

Yvette van Geenen toonde met BMC Uzarro een zeer harmonieuze combinatie te vormen. Daarbij durfde de amazone gedurfd te rijden, waarbij ze de risico’s vol aanging. Dat Van Geenen deze keer in Baaijens haar meerdere moest erkennen lag volgens het jurylid De Haas vooral aan het feit dat Baaijens in haar proef een hogere moeilijkheidsgraad had neergezet. Wel was het jurylid onder de indruk van het ritme waarmee de stap werd getoond.

De tweede wedstrijd in het kader van de BMC Centaur Cup wordt op vrijdag 21 januari 2011 tijdens Jumping Amsterdam verreden en de derde wedstrijd staat gepland tijdens Indoor Brabant op 24 maart 2011. De beste vier combinaties per kwalificatiewedstrijd plaatsen zich vervolgens voor de halve finale op vrijdag 3 juni 2011, die tijden het CH Eindhoven wordt verreden. De beste zes combinatie uit deze halve finale komen in aanmerking voor de finale, die verreden wordt tijdens het EK dressuur in Rotterdam op vrijdag 19 augustus 2011.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.jumpingindoormaastricht.nl

Uitslag BMC Centaur Cup, Kür Aangepaste Sport:

1) Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes) – Riana (Darlington x Tolbert) – 73.500%
2) Gert Bolmer (Den Ham) – Ravel (Ramires x Farao) – 72.416%
3) Yvette van Geenen (Ulft) – BMC Uzarro (Karandasj x Nocturn) – 72.333%

Foto Tessa Baaijens door: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.