Categoriën

Archief

Informatiemiddag aangepast sporten

Aansluitend aan de kaderwedstrijd van 3 april in Ermelo wordt er een informatiemiddag over aangepast sporten georganiseerd, waarbij ook meerdere kaderleden aanwezig zullen zijn om eventuele vragen te beantwoorden:

Kom naar de informatiemiddag aangepast sporten!
2 maart 2011

Marlies van Baalen

De KNHS organiseert op zondagmiddag 3 april op het KNHS-centrum in Ermelo een boeiende informatiemiddag die geheel in het teken zal staan van het aangepast sporten. Tijdens deze dag zullen verschillende betrokkenen van deze tak van paardensport aanwezig zijn om te informeren over alles wat er bij het aangepast sporten komt kijken. De informatiemiddag is uitermate geschikt voor iedereen die graag meer wil weten over de mogelijkheden van het aangepast sporten.

Bondscoach aangepast sporten dressuur Jeannette Wolfs zal in een inleiding vertellen hoe de wedstrijdkolom van het Aangepast Sporten is opgebouwd. Vervolgens zal Gehandicaptensport Nederland alle aanwezigen informeren over de classificatiekeuring en het sporten met een beperking. Twee classifiers paardensport, Geke van den Heuvel en Ridi Ooms, gaan tijdens deze middag uitleggen wat je als sporter kunt verwachten van een classificatiekeuring. Inhoudelijk behandelen zij hoe een classificatiekeuring uitgevoerd wordt en wat je als sporter kunt doen om je daarop voor te bereiden.

Clinic Marlies van Baalen
Top dressuuramazone Marlies van Baalen zal een informatieve clinic geven met Yvette Geenen en BMC Uzarro, die uitkomt in de wedstrijden aangepast sporten en haar trainster Miranka Schellekens. Samen zullen zij laten zien hoe je als instructeur een ruiter met beperkingen op weg kunt helpen en wat hun persoonlijke ervaringen zijn. Hoe ga je bijvoorbeeld om met veiligheid en heeft een instructeur medische kennis nodig om de ruiter te kunnen helpen? Daarnaast kunnen ruiters zien waar je op moet letten bij het zoeken naar instructie. Ook is de Stichting Vrienden Dressuurstal van Baalen aanwezig om te vertellen wat de stichting doet voor het Aangepast Sporten.

Ook Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG) is aanwezig met informatie over hun vereniging en daarnaast zullen de Regioportefeuillehouders Aangepast Sporten uit de verschillende regio’s er deze middag zijn. De aanwezigen kunnen zo met hun kennis maken, vragen stellen en eventueel hun hulp inschakelen. De gehele dag is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en zal er veel interactie zijn met de aanwezigen. Voorzitter van deze middag is Theo die Vries, die ook voorzitter is van de Commissie Aangepast Sporten.

Kortom, een informatieve middag met zowel theorie als praktijk voor alle geïnteresseerden die meer willen weten over het aangepast sporten. De informatiemiddag vindt plaats op het KNHS-centrum in Ermelo en de toegang is gratis. Wil je bij deze middag aanwezig zijn, dan kun je je opgeven middels het invullen van het onderstaande inschrijfformulier. Het formulier mag gestuurd worden naar: aangepastsporten@knhs.nl. Er is een minimum en maximum aantal deelnemers, dus wees er snel bij!

Meer informatie en het definitieve programma voor deze middag zal z.s.m. gepubliceerd worden. Houd dus de website in de gaten voor meer informatie over deze interessante middag.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.