Categoriën

Archief

Geselecteerd voor Indoor Brabant

De KNHS heeft vandaag een persbericht uitgebracht waarin de geselecteerden voor de BMC Centaur Cup tijdens Indoor Brabant bekend worden gemaakt. Omdat ik afgelopen zondag niet kon starten in Lunteren was ik afhankelijk van het al dan niet toegewezen krijgen van een wildcard, en ik ben één van de twee gelukkigen. Natuurlijk waren mijn resultaten van de eerste selectiewedstrijd in Uden prima, maar omdat er dit keer maar twee wildcards te vergeven waren was het allesbehalve zeker. Onderstaand het persbericht van de KNHS:

Deelnemers BMC Centaur Cup Indoor Brabant bekend
8 maart 2011

Hosmar - Tiesto

LUNTEREN (KNHS) – Naar aanleiding van de selectiewedstrijd van de BMC Centaur Cup afgelopen zondag bij manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren, is bekend geworden welke combinaties mogen starten op Indoor Brabant. In totaal starten zes combinaties op donderdag 24 maart in de Brabanthallen. Frank Hosmar (Haarle) won in Lunteren in Grade 4 met Alphaville (v. Sandreo) de individuele proef met 68,22%. Tessa Baaijens – Van de Vrie (Goes) presteerde sterk met Riana (v. Darlington). Ze reed naar de eerste plek in Grade 3.

Tijdens deze tweede selectiewedstrijd voor Indoor Brabant telde de individuele proef mee voor de selectie. In Grade 1 reed Erik Monster (Zandvoort) zijn paard Winston (v. Iglesias) naar een percentage van 62%; in de Team Test behaalde de combinatie een score van 63,83%. In Grade 2 kwamen drie combinaties aan start. Beide proeven werden door Janneke Achtien (Hem) en Newton Toltien (v. Voltaire) gewonnen. In de individuele proef scoorde de combinatie een percentage van 69,04%.

Van de vier combinaties die in Grade 3 van start kwamen, was Tessa Baaijens – Van de Vrie de sterkste met een percentage van 68,16%. Tweede werd Sanne Voets (Berghem) met Vedet (v. Florestan I) met een score van 64,57%. In Grade 4 scoorde Frank Hosmar met Tiesto (v. Jazz) 68,06% en behaalde zo, naast de eerste, ook de tweede plaats.

Indoor Brabant
De deelnemers aan de kwalificatie op Indoor Brabant op donderdag 24 maart 2011 zijn nu bekend. De best geplaatste combinatie per grade na twee wedstrijden gaat door. In Grade 1 is dit Erik Monster met Winston. In Grade 2 Janneke Achtien met Newton Toltien. In Grade 3 staat Tessa Baaijens – Van de Vrie bovenaan met haar paard Riana. Frank Hosmar is met Tiesto afgevaardigde in Grade 4. Bondscoach Jeannette Wolfs (Berkel-Enschot) heeft daarnaast twee wild cards uitgereikt aan Sanne Voets met Vedet in Grade 3 en aan Gert Bolmer (Den Ham) met Triumph (v. Voltaire) in Grade 2. De wedstrijd in de Brabanthallen is een kwalificatie voor de finale van de BMC Centaur Cup, die plaatsvindt op vrijdag 19 augustus tijdens het EK Dressuur.

Uitslag BMC Centaur Cup Individuele Test – Lunteren 6 maart 2011
# Grade Ruiter/amazone Paard Plaats Totaal
1 1 Erik Monster Winston Zandvoort 62,00%

1 2 Janneke Achtien Newton Toltien Hem 69,04%
2 2 Janneke Achtien Up and Go Hem 64,75%

1 3 Tessa Baaijens – Van de Vrie Riana Goes 68,16%
2 3 Sanne Voets Vedet Berghem 64,57%

1 4 Frank Hosmar Alphaville Haarle 68,22%
2 4 Frank Hosmar Tiesto Haarle 68,06%

Deelnemers Indoor Brabant
Grade Ruiter/amazone Paard Plaats
1 Erik Monster Winston Zandvoort
2 Janneke Achtien Newton Toltien Hem
2 Gert Bolmer Triumph Den Ham
3 Tessa Baaijens – Van de Vrie Riana Goes
3 Sanne Voets Vedet Berghem
4 Frank Hosmar Tiesto Haarle

Voor meer informatie, de complete uitslagen en de competitiebepalingen: www.knhs.nl > aangepast sporten > competitie.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.