Categoriën

Archief

Tweede plaats in de kür

[Not a valid template]Ik heb (inmiddels gisteren) de wedstrijd in Deauville goed af kunnen sluiten met een tweede plaats in de kür op muziek. Ik had eigenlijk verwacht dat de kür hard werken zou worden omdat Vorman op stal wat vermoeid oogde, wat natuurlijk ook niet zo heel vreemd is na alles wat ze de afgelopen dagen heeft meegemaakt. Tijdens het losrijden bleek al dat ze echter nog genoeg looplust had, dus dat viel erg mee.

Voor het zover was heb ik eerst geholpen bij de kür van Yvette, zodat Miranka alvast Vorman los kon gaan rijden. Yvette had natuurlijk nog geen kür voor haar paard Toermalijn, dus werd het noodgedwongen een improvisatie op een bestaande kür, die ze van tevoren niet meer had kunnen oefenen. Toermalijn was lekker ontspannen en Yvette kon hem fijn door de kür sturen. Dat het soms net wat vlotter mocht was eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Toermalijn heeft laten zien een heel geschikt paard te kunnen zijn voor Yvette, en daar was deze wedstrijd juist voor bedoeld. Desondanks behaalde Yvette een hele mooie score van 69,67% en een derde plaats, dus daar kon ze zeker onder deze omstandigheden zeer tevreden mee zijn.

[Not a valid template] [Not a valid template]Yvette had nog niet af gegroet of ik was al onderweg naar de losrijbaan om op Vorman te stappen. Het was weer creatief plannen maar het paste gelukkig allemaal precies. Net als bij Miranka was Vorman lekker actief en heb ik vooral veel overgangen gemaakt en nog wat onderdelen uit mijn kür geoefend. Zo heb ik  wijken en schouderbinnenwaarts nog nauwelijks gedaan met Vorman, in de dagelijkse training zijn we eigenlijk alleen maar bezig met de basis. Dan is het dus wel handig om voor je de ring in moet Vorman even weer te laten wennen aan mijn vreemde hulpen op dat gebied.

[Not a valid template]De kür liep vanaf het begin goed, hoewel we in het halthouden achteraf gezien nog wat lieten liggen. Doordat Vorman er zelf wat meer aan bleef trekken kwam de middendraf ook beter uit de verf, het is alleen nog moeilijk omdat een hele diagonaal constant te houden. Het wijken, de voltes en het schouderbinnenwaarts gingen prima. Ik had al wat ruimere lijnen gereden maar toch had ik nog net wat tijd over voor de overgang naar stap. De staponderdelen waren goed, maar hier is met wat verder trainen denk ik nog wel wat winst te halen. Vorman stapt van zichzelf heel goed, maar we moeten nog wat meer oefenen op hetgeen men in de aangepaste sport wil zien, en dat is soms net wat anders als paarden uit de Nederlandse reguliere sport gewend zijn.

[Not a valid template]Na het afgroeten was ik erg tevreden, deze proef was tegen mijn eigen verwachting in de meest actieve en gereden proef van de drie, zonder dat er echt fouten in zaten. Toen de scores van de voorgaande proeven bekend werden gemaakt had ik goede hoop dat mijn score boven de 70% uit zou komen, maar helaas bleven we daar net onder met 69,92%. Nadat de laatste combinatie had gereden bleek dat een tweede plaats op te leveren, zodat Yvette en ik dit keer samen te paard naar de prijsuitreiking mochten.

 

Het is niet meer mogelijk om te reageren.