Categoriën

Archief

Tweede A-kader score binnen

[Not a valid template]Vandaag heb ik gelukkig een beetje revanche kunnen nemen voor het tegenvallende resultaat van gisteren. We behaalden een score van 68,33%, en daarmee een derde plaats en onze tweede A-kader score. Men hanteerde de omgekeerde startvolgorde van gisteren, wat betekende dat ik al om 09:38 de ring in moest. Het had ook niet veel eerder moeten zijn, want het was dermate mistig dat je een half uur eerder niet eens de overkant van de ring kon zien. Daarbij was het ook nog eens erg fris, dus Yvette en ik hebben noodgedwongen een tijdje in de kantine doorgebracht om een beetje warm te blijven voordat we op het paard moesten. Dit kon overigens mede met dank aan Marion en Mike, die naast Patricia en mijn vader mee zijn gegaan om te groomen, te supporteren, en allerlei andere hand- en spandiensten te verlenen. Zo hoefden Yvette en ik vanochtend niet in de kou op stal de blijven wat zeer welkom was.

[Not a valid template]Zoals gisteren al gezegd was het idee om wat korter en feller los te rijden, in een poging in de ring een actiever plaatje te krijgen, en dat is behoorlijk goed gelukt. Bij Miranka stond Vorman er goed aan, en aan mij dus de taak om haar goed actief te houden, ook in de figuren en wendingen van de proef. Dat lukte heel aardig, en ze voelde bij het om de wedstrijdbaan rijden duidelijk vlotter als gisteren. Het eerste deel van de proef ging lekker. Ik kon haar mooi actief houden in de wendingen en de middendraf was beter dan gisteren. In de proef van vandaag zit echter ook veel stap met daarin grote keertwendingen, en die heb ik nog weinig kunnen oefenen. De eerste keertwending voelde goed en dat bleken de jury’s ook te vinden, met zelfs een negen op het protocol. De voltes in stap gingen netjes, maar daar is denk ik nog wel wat winst te halen net als bij de tweede keertwending, zonder dat er overigens ergens onvoldoendes stonden.

[Not a valid template]Vandaag werd ik niet verrast bij het achterwaarts en er zaten naar mijn idee geen andere fouten in de proef dus ik was tevreden na het afgroeten, en benieuwd naar de punten. Uiteraard is het makkelijker om tevreden te zijn met een hogere score maar ik kon me vandaag vooral beter vinden in de manier van jureren. Vandaag ging Vorman bij het eerste halthouden op het laatste moment even op drie benen staan, en daardoor gingen de punten meteen naar beneden. Maar voor de onderdelen die goed gingen durfde men ook een acht of zelfs negen te geven, terwijl voor mijn gevoel gisteren bij twee juryleden de fouten wel werden gestraft maar de goede onderdelen die er volgens mij toch echt wel waren te weinig werden beloond. Kortom, in meerdere opzichten een dag om blij mee te zijn.

In drie proeven twee A-kader scores rijden is zeker gelet op de korte tijd die ik Vorman nog maar heb natuurlijk prima, en ook de manier waarop ze zich hier in Frankrijk gedraagt biedt denk ik perspectief voor de toekomst. Uiteraard zijn we er nog niet en valt er nog genoeg te verbeteren, en daar gaan we de komende tijd dan ook hard verder aan werken.

[Not a valid template] [Not a valid template]Voor Yvette verliep de dag vandaag ook beter als die van gisteren. Zonder de luid sissende koffiemachine van de binnenbaan was haar Toermalijn meer ontspannen en verloor Yvette niet al haar kracht nog voor het begin van de proef. Ze reed een keurige foutloze proef die af en toe misschien net wat flitsender mocht zijn, maar na de ‘enerverende’ dag van gisteren was Yvette hier logischerwijs al erg blij mee. Haar proef was goed voor de vierde plaats, waardoor we samen naar de prijsuitreiking mochten, en dat was erg gezellig… Dat vond Vorman trouwens ook, en ze slaagde met vlag en wimpel voor haar ‘eerste prijsuitreiking-test’.

Ook Yonatan Dresler mocht weer verschijnen in de prijsuitreiking, al was de score niet zo mooi als gisteren. Ondanks dat men de beruchte koffiemachine niet meer zou gebruiken tijdens de proef waren ze dat bij Yonatan als eerste starter vandaag blijkbaar nog even vergeten. Dit kostte in de eerste onderdelen van zijn proef de nodige punten waardoor hij vandaag als vierde eindigde met een score van ruim 65%.

Morgen is de laatste dag en wordt zoals altijd de kür verreden. Ik ben benieuwd of het lukt om Vorman nog een keer zoals vandaag lekker actief door de baan te sturen. Bij mij gaat het kaarsje nu toch ook wel even uit, en het zou absoluut geen schande zijn als Vorman na de reis en al de indrukken hier het een beetje gehad heeft morgen. Maar ook dat is ervaring die we nu kunnen op doen en waar we later weer van kunnen profiteren.

Het is maar de vraag of het lukt om morgen de site nog bij te werken omdat we pas ‘s middags moeten rijden en daarna niet meer teruggaan naar het hotel. Waarschijnlijk komt de volgende update dus pas op maandag. Meer foto’s volgen hopelijk in de loop van komende week, in het fotoalbum staan nog wat meer foto’s van Vorman…

Het is niet meer mogelijk om te reageren.