Categoriën

Archief

Belabberd gevoel na eerste dag

De eerste wedstrijddag is in meerdere opzichten niet gegaan zoals we dat graag hadden gezien. Yvette moest vanochtend als eerste van ons van start. Haar paard Toermalijn schrok zich echter wezenloos van het luide gesis van de koffiemachine in de hoek van de rijhal, nog voordat ze haar proef moest beginnen. Hierdoor was ze al van tevoren veel energie kwijt en ging de proef dan ook minder als ze normaal gesproken kan laten zien. Natuurlijk was het wel een goede test om te zien of Toermalijn echt braaf was maar ja het is natuurlijk niet fijn om daar op deze manier achter te moeten komen. Toch eindigden ze samen nog heel netjes op de zesde plek.

Ondertussen hadden we Vorman al klaargemaakt zodat Miranka nadat Yvette veilig op een kruk was beland meteen Vorman los kon gaan rijden. Het losrijden zag er prima uit, Vorman was lekker ontspannen en ik stapte dan ook vol goede moed op. Ik heb daarna nog wat figuren uit de proef gereden en hoewel dat nog steeds een beetje wennen is omdat we dat nog erg weinig hebben kunnen doen voelde het niet verkeerd.

[Not a valid template]Bij het om de wedstrijdbaan gaan vond ze de jurytafels die vrij dicht op de ring stonden wel wat spannend maar ze ging er wel gewoon langs dus konden we in tegenstelling tot Yvette op een normale manier beginnen aan onze proef. Het begin van de proef ging best netjes, alleen bij de eerste volte begon Vorman wat te proesten en te schudden met haar hoofd wat een paar punten heeft gekost maar de volgende volte en het drafgedeelte erna was weer goed, alhoewel ze er toch wel iets minder zelf aan trok als tijdens de wedstrijd in Ermelo. Achteraf bleek dat de stap soms net wat actiever had gemogen, voor mijzelf voelde het niet te traag maar dat die afstemming er in onze tweede proef nog niet helemaal is, is niet echt verwonderlijk natuurlijk. Helaas was die afstemming bij het achterwaarts gaan even helemaal zoek. Het halthouden was erg mooi en het begin van het achterwaarts gaan ook, alleen kwam daar bijna geen einde aan. Na drie of vier passen gaf ik been om weer vooruit te gaan, maar Vorman ging alleen maar verder achteruit. Ik werd daar compleet door verrast, en doordat mijn benen altijd al wat verder terug liggen leek dat voor haar misschien wel op de hulp voor nog meer achteruit, dus daar hebben we helaas de nodige punten laten liggen. De laatste lijn in draf was wel weer goed maar bij het horen van de score bleek dat de juryleden het onderdeel daarvoor nog niet vergeten waren.

[Not a valid template]De score werd omgeroepen in de hal en ondanks dat de speaker in tegenstelling tot de meeste andere Fransen nog wel wat Engels kon, was het erg moeilijk te verstaan. Na enige tijd onzekerheid bleek de score uit te komen op ruim 63%, na de mooie score in Ermelo natuurlijk een enorme teleurstelling. Deze proef was minder dan die van twaalf dagen geleden, maar zoveel minder had ik en meerdere aanwezigen toch niet verwacht. Ook na het terugzien van de video van zowel Ermelo als nu kan ik zo’n groot verschil niet rijmen maar ja dat hoort er helaas ook bij. Morgen weer een nieuwe kans, dan rijden we haar wat korter los om zo te proberen haar op een goede manier wat actiever in de proef te krijgen.

Ik had mezelf meer voorgesteld van vandaag, maar aan de andere kant is dit natuurlijk pas onze tweede proef en is deze ervaring juist waarom we nu al naar deze wedstrijd zijn gegaan. Daar kunnen we de rest van het seizoen dan hopelijk van profiteren. De dag werd voor ons Nederlands/Israëlische teampje trouwens wel erg goed afgesloten door Yonatan Dresler. Hij behaalde met zijn Odipous een hele mooie score van 70% en een tweede plaats, zowel qua percentage als plaatsing een Israëlisch record zover ik weet.

Morgen dus weer een nieuwe kans, maar doordat deze proef technisch moeilijker is met een aantal onderdelen waar Vorman en ik als combinatie nog niet zo sterk in zijn verwacht ik daar op dit moment nog geen hoge scores. Het doel is vooral om de zwakke punten van vandaag te verbeteren en te kijken hoe een wat andere voorbereiding uitpakt, en dan zien we wel wat dat oplevert.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.