Categoriën

Archief

We kunnen van start…

[Not a valid template]Vandaag was de eerste en enige echte trainingsdag. De trainingstijden waren echter nogal beperkt doordat er in principe na de trot up van 14:00 niet meer getraind mocht worden, dus bleef de beschikbare tijd beperkt tot twee keer twintig minuten. Gelukkig bleek dit uiteindelijk voldoende en waren alledrie de paarden op het eind lekker ontspannen. We mochten eerst twintig minuten in de binnenbaan en daarna nog twintig minuten in de wedstrijdbaan buiten. Vorman was vanaf het begin eigenlijk al lekker ontspannen, en nadat Miranka er tien minuten op had gezeten in de binnenbaan heb ik hem over gepakt en zijn we buiten verder gegaan. Het blijft nog wel een beetje zoeken om te voelen wanneer ‘het plaatje’ goed is voor in de ring, maar goed oefening baart kunst zullen we maar denken. Ook de paarden van Yonatan en Yvette liepen lekker, dus we zijn allemaal klaar voor de eerste wedstrijddag van morgen.

Daarvoor moesten alle paarden natuurlijk eerst nog wel door de keuring komen, maar zoals verwacht leverde dat geen enkel probleem op. De temperatuur was inmiddels wat verder opgelopen, en Vorman liep wel erg relaxed rond tot ze aan de beurt was. Na haar was het de beurt aan Toermalijn van Yvette, die het ook allemaal prima vond en in één keer werd geaccepteerd.

Morgen start Yvette als eerste van ons rond tien uur, vervolgens ben ik een uur later aan de beurt en start Yonatan als laatste om twaalf uur. Yvette en ik moeten morgen in de binnenbaan rijden en Yonatan start buiten, zaterdag is het omgekeerd. Ik ben erg benieuwd of we de goede start van Ermelo een vervolg kunnen geven. Daar was ze best wakker en daardoor bleef ze er mooi aan trekken, vanmiddag na de keuring leek ze het wel even gehad te hebben. Ook helemaal niet gek natuurlijk na zo’n reis en alles er omheen. Ik ben dus erg nieuwsgierig hoe ze morgen aanvoelt in de ring en wat we er dan van kunnen maken. Wordt vervolgd…

2 reacties aanWe kunnen van start…