Categoriën

Archief

Niet naar Mannheim

Vanaf morgen wordt weer de jaarlijkse wedstrijd in het Duitse Mannheim georganiseerd. Hoewel ik deze wedstrijd graag had willen gebruiken om nog meer ervaring op te doen met Vorman heb ik helaas toch moeten besluiten om niet te gaan. Met de kosten voor de komende verplichte observatiewedstrijden in het vooruitzicht bleek het vooral financieel niet haalbaar om ook deel te nemen aan deze wedstrijd. Vandaag vertrok Miranka dan ook alleen met Yonatan en Yvette richting Duitsland, dat was sinds het WK in 2007 niet meer voorgekomen en ik hoop ook van harte dat het bij deze ene keer blijft.

De verplichting om met beide paarden alle observatiewedstrijden te moeten rijden, om überhaupt kans te hebben op een reservepaard voor het EK, is een zware (financiële) opgave. Het NK in De Steeg is de duurste wedstrijd in Nederland voor ons, de wedstrijd in Mulhouse wordt ook een kostbare onderneming en daarna zijn we in augustus net als vorig jaar weer actief op het Belgisch Kampioenschap in Meerdonk. Daar komt nog bij dat het voor een grade II combinatie sowieso lastiger is om twee paarden te starten, dan voor iemand in grade III of IV. Het NK vorig jaar waar ik startte met zowel Triumph als Ravel kan ik me wat dat betreft nog goed heugen. Na Meerdonk is het afwachten of al die inspanningen voldoende zijn voor een plek in het EK team, en natuurlijk het liefst met daarbij een tweede paard.

Het moge duidelijk zijn dat de komende tijd in meerdere opzichten erg uitdagend wordt, maar zoals altijd gaan we er 200% voor. Dat we daarom de wedstrijd in Mannheim nu moeten laten schieten is ontzettend jammer maar helaas de enige mogelijkheid. De eerstkomende wedstrijd voor ons is op 21 mei in Montfoort, waar we uiteraard gaan proberen de laatste benodigde kaderscore met Vorman te halen. Mocht dat niet lukken is het nog geen ramp. Met de observatiewedstrijden daarna in het vooruitzicht krijgen we nog de nodige kansen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.