Categoriën

Archief

Persbericht KNHS kader uitbreiding

Nadat ik gisteren al per post de officiële bevestiging kreeg dat ik nu ook met Vorman ben opgenomen in het A-kader, staat er vandaag een persbericht op de KNHS site. Het is natuurlijk super om nu al met Vorman in het A-kader te zitten, maar we kunnen denk ik nog beter en dat zal ook moeten in de race om één van de vijf plaatsen in het EK team. De kans is groot dat door het grote aantal combinaties in de kaders de eisen verder omhoog gaan, dus er is nog genoeg werk aan de winkel. We doen er alles aan om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen op het NK tijdens Outdoor Gelderland over twee weken.

Regen van Kaderscores in Montfoort
26 mei 2011

ERMELO (KNHS) – Afgelopen weekend werd de wedstrijd Dressuur Aangepast Sporten verreden in Montfoort. Dit evenement telde mee voor Kadervorming. Maar liefst drie combinaties behaalden in Montfoort de felbegeerde A-kaderscores en twee combinaties wisten zich in het B-kader te rijden. Bondscoach Jeannette Wolfs beschikt hiermee over maar liefst zeventien combinaties in de kaders en is op dit moment in overleg met de KNHS over een aantal kadertrainingen met Coby en Marlies van Baalen.

In Grade II behaalde Gert Bolmer (Den Ham) met zijn Vorman een score van 70,23% in de Individual Championship Test, wat samen met eerder behaalde resultaten ruim voldoende is om opgenomen te worden in het A-kader. Valencia Z (v. Dream of Glory), de nieuwe troef van Petra van de Sande (‘s- Gravenhage) won de Team Test in Grade II met een percentage van 69,53%. Dit was de laatst benodigde score om aan het A-kader toegevoegd te worden.
De 16- jarige Demi Vermeulen (Zevenaar) behaalde in Grade II met het paard Chiara H (v. Compliment) 69,29% in de Team Test en 69,24% in de Individual Championship Test. Hiermee promoveerde deze combinatie van het B-kader naar het A-kader. Eveneens in Grade II reed Yvette van Geenen (Ulft) twee nette proeven met de 11-jarige BMC Toermalijn (v. Ronaldo), wat door de jury gewaardeerd werd met 67,15% voor de Team Test en 67,86 voor de Individual Championship Test. Hiermee is zij inmiddels met twee paarden opgenomen in het B-kader.
Frank Hosmar (Haarle) wist in Montfoort zijn derde paard in het kader te rijden. Hosmar stuurde het paard Alphaville (v. Sandreo) naar een overwinning in beide proeven met scores van 67,97% en 68,71% in Grade IV, voldoende om opgenomen te worden in het B- Kader.

Actuele samenstelling kaders Dressuur Aangepast Sporten:

A-kader:
Janneke Achtien (Hem) – Newton Toltien
Tessa Baaijens (Goes) – Riana
Gert Bolmer (Den Ham) – Triumph, Vorman
Frank Hosmar (Haarle) – Tiësto, Wallstreet Shuffle
Glasten Krapels (Halfweg) – Matador
Petra van de Sande (’s-Gravenhage) – Toscane, Valencia Z
Demi Vermeulen (Zevenaar) – Chiara H
Sanne Voets (Berghem) – Vedet PB

B-kader:
Ellen van den Berg (Uden) – Syclon
Yvette van Geenen (Ulft) – BMC Uzarro, BMC Toermalijn
Vera de Groof (Eindhoven) – Tango
Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville
Maarten van Stek (Hoofddorp) – William DH

Het is niet meer mogelijk om te reageren.