Categoriën

Archief

Ook met Vorman in A-kader

Op de wedstrijd in Montfoort heb ik vandaag de laatste benodigde score van 68% of hoger gehaald om ook met Vorman te worden opgenomen in het A-kader. Ik won de individuele proef met 70,23%.

De uiteindelijk toch weer behoorlijk lange dag begon uiteraard op stal met het fatsoeneren van Vorman, en omdat ze vaak meerdere malen per dag geniet van een stofbad in de paddock was dat nog best wat werk. Gelukkig kreeg ik de nodige hulp (bedankt Marjo en Femke) zodat Vorman net als BMC Toermalijn van Yvette en Odipous van Yonatan op tijd klaar stond voor vertrek. Nadat we het laatste deel van de reis een toeristische route hadden kwamen we aan op het wedstrijdterrein. De omstandigheden waren voor mij in ieder geval prima; een strak blauwe lucht en warm.

[Not a valid template]Ik mocht als eerste van start dus begonnen we met het opzadelen van Vorman. Waar Triumph op wedstrijd nog wel eens wat druk wil zijn tijdens het opzadelen is Vorman dan net als thuis de rust zelve, en dat werkt erg prettig moet ik zeggen. We waren dus ook mooi op tijd klaar zodat Miranka op kon stappen voor het losrijden. Omdat dit pas de derde keer was dat Vorman mee ging op wedstrijd was het een beetje gokken hoe lang en actief we los moesten rijden. We kozen ervoor om relatief kort los te rijden om zo nog voldoende over te hebben voor de tweede proef.

[Not a valid template]Eenmaal in de wedstrijdring vond Vorman het eerste rondje weer een beetje spannend. Dan snuift ze rond en denk je van wat gaat er komen, maar het blijft bij snuiven en ik kon gewoon de ring rond rijden. Ik was vooraf vooral benieuwd of we in de ring al konden laten zien waar we de afgelopen tijd aan gewerkt hadden. In de eerste proef bleek dat helaas een beetje tegen te vallen. Vorman werd af en toe misschien net wat ‘te lang’, en daardoor is het beeld ook niet zo actief als men graag wil zien. Verder kon ik de proef eigenlijk nauwkeurig rondsturen, alleen bleek bij het achterwaarts dat Vorman op wedstrijd toch iets anders kan reageren als tijdens de training. Nadat ik in Frankrijk de eerste dag bijna achterwaarts de ring uit ging hebben we dat in de training natuurlijk een paar keer geoefend. Geen enkele keer deed ze daarbij een stap meer achterwaarts dan we vroegen, tot gisteren. Hoewel ik het niet verwachtte kon ik het nu nog redelijk snel herstellen en bleef de schade beperkt tot één of twee passen teveel. Achteraf zou blijken dat niet het achterwaarts maar waarschijnlijk meer het algemene beeld nogal wat punten heeft gekost. Ik kwam niet verder dan ruim 66%.

Voor de tweede proef was mijn voornaamste doel om te proberen Vorman meer gesloten te houden, al was het maar om de korte wendingen in het begin van de proef goed door te komen. Dat lukte niet alleen in het begin van de proef, ook daarna was het beeld blijkbaar mooier. Dit keer was ik natuurlijk voorbereid op het achterwaarts en ging dat ook een stuk beter. Toch gaan we Vorman dat nog meer op mijn stem leren, zodat ik mijn benen minder hoef te gebruiken en ze in de proef niet in de war raakt van mijn verkeerde hulpen. De middendraf kwam de tweede proef beter uit de verf, en het stapgedeelte verliep ook goed. Dit alles bleek goed voor een hele mooie score van 70,23%, een eerste plaats, en een plek in het A-kader. Om na drie wedstrijden al in het A-kader te zitten is natuurlijk super, en ik ben ervan overtuigd dat er nog meer in zit. Daar hebben we eigenlijk ook nog wat meer ringervaring voor nodig, maar die ruimte is tot de eerste observatiewedstrijd in juni helaas beperkt. Hoe dan ook ben ik uiteraard erg blij met hoe het gaat tot nu toe, en trainen we volop verder om hopelijk nog beter voor de dag te kunnen komen.

Na mijn twee proeven was het de beurt aan Yonatan. Hij reed twee nette proeven en scoorde tweemaal ruim 67%. Yvette mocht als laatste van ons aan de bak, en dat ging niet vanzelf. Ze reed met BMC Toermalijn twee correcte proeven maar het kostte haar erg veel moeite om haar paard actief te houden, en daar heeft ze de nodige punten laten liggen. Erg zonde, want ze kwam in beide proeven maar heel weinig tekort voor een A-kader score. Yvette voldeed wel ruimschoots aan de eisen voor het B-kader waardoor ze nu zowel met BMC Uzarro als BMC Toermalijn in het kader zit.

De eerste proef in grade II werd gewonnen door Petra van de Sande met Valencia, Demi Vermeulen werd beide proeven tweede met Chiara. In grade III was Tessa Baaijens twee keer de sterkste, in grade IV stond Frank Hosmar met Alphaville in beide proeven bovenaan.

Klik hier voor de volledige uitslag.

4 reacties aanOok met Vorman in A-kader