Categoriën

Archief

Deelnemers Mulhouse bekend

De organisatie van het CPEDI3* concours in het Franse Mulhouse heeft de definitieve inschrijvingen bekend gemaakt. Het heeft er helaas alle schijn van dat het met name  in grade II een Nederlands onderonsje wordt, alleen dan honderden kilometers buiten Nederland. Het is natuurlijk ontzettend zonde dat we zoveel geld en moeite moeten investeren in een wedstrijd die relatief zo weinig toegevoegde waarde heeft maar wel veel belastender is voor de paarden.

Klik hier voor de lijst met inschrijvingen.

Een reden om toch naar een dergelijke wedstrijd te gaan zou de teamranking van de FEI kunnen zijn, omdat op basis daarvan het aantal startplaatsen per land voor de Paralympics van volgend jaar wordt bepaald. De teamranking wordt gebaseerd op de beste score van elk team tijdens een willekeurige CPEDI3* of hoger wedstrijd, gedurende de periode van 01-11-2010 tot 31-01-2012.

Normaal gesproken moet het voor Nederland geen enkel probleem zijn om vier startplaatsen te bemachtigen, maar het team met de hoogste score buiten de drie beste teams van Kentucky krijgt eveneens een extra startplaats in Londen. Dat zou natuurlijk erg mooi zijn, maar het vervelende is dat de ranking wordt gebaseerd op één (de hoogste) uitslag per team. Een team dat bij gebrek aan concurrentie toevallig een keer erg hoog scoort tijdens een wedstrijd in Verweggistan, maar verder nooit wat presteert, zou dus met die extra startplaats aan de haal kunnen gaan. Een ranking is volgens mij normaal gesproken bedoeld om constant presteren te belonen, en niet een incidenteel succes. Helaas heeft men anders besloten en zullen we het er mee moeten doen, maar het maakt wat mij betreft die ene procent die we in Kentucky tekort kwamen voor het teambrons nog wat zuurder dan het al was.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.