Categoriën

Archief

Persbericht KNHS na eerste wedstrijddag

Het was natuurlijk de bedoeling om iedereen dagelijks uitgebreid op de hoogte te houden van mijn verrichtingen en die van de andere deelnemers op het EK, maar helaas zit er nu weinig anders op dan me te beperken tot de uitgegeven persberichten. Hieronder het persbericht van de team test:

Petra van de Sande houdt Nederlandse eer hoog in Moorsele

2 september 2011

ek dressuur aangepast sporten 2011 moorsele
1 | 2

MOORSELE (B) (KNHS) – Zojuist is de eerste dag van het EK Dressuur Aangepast Sporten afgesloten met een prachtige tweede plaats van wereldkampioene Petra van de Sande met haar nieuwe paard Valencia. Ze scoorde maar liefst 74,381% met een geweldige proef met veel expressie en uitdrukking.

Van de Sande hield daarmee de eer van het Nederlandse team hoog. Haar zwarte Valencia was een blikvanger in de baan. Het even de balans verliezen bij het slot halthouden kostte haar waarschijnlijk de zege.

De andere drie teamruiters reden helaas niet hun beste proeven en beneden hun kunnen. Baaijens – van de Vrie kon als eerste deelneemster voor Nederland vanmorgen in grade III niet echt tot rijden komen. Haar keurmerrie Riana sprankelde minder dan anders en ze moest tevreden zijn met nog geen 65%. Ook Sanne Voets die op de laatste selectie in Hulsterlo geweldige proeven had gereden, kreeg nu te maken met een minder beeld. De aanleuning was vooral in de eerste helft van de proef niet optimaal. Frank Hosmar in grade IV maakte iets te veel foutjes, zoals in de eenvoudige wissels en de keertwendingen.

Bondscoach Wolfs concludeert na de eerste dag: “Het is opvallend hoe het niveau in alle grades is gestegen. Onze wereldkampioene Petra van de Sande was niet de enige met een nieuw paard, dat waren er meer! En alle nieuwe paarden hebben zonder uitzondering een hogere kwaliteit dan de eerdere kampioenspaarden. Van de Sande reed geweldig. De rest van het team reed onder zijn kunnen. Onze reserve Demi Vermeulen die buiten het team reed, had geen last van teamspanningen en reed een proef waar ze eer mee inlegde, vooral dankzij haar prachtige drafgedeelte. Maar de spanning voor het team is er nu van af en zij gaan het morgen allemaal beter doen, hebben ze gezegd. Ik houd alle vertrouwen.”

Morgen gaat Van de Sande als eerste van start meteen om 9.00 uur. Vermeulen start om 10.38 uur, Hosmar om 14.49 uur. Baaijens – van de Vrie om 15.44 uur en Voets zal het landenwedstrijd-resultaat voor Nederland afsluiten om 16.08.

Dit EK in Moorsele is pas het tweede onder FEI-reglement, de internationale paardensportbond. De organisatie van dit EK Dressuur Aangepast Sporten lijkt op sommige punten echter nog niet helemaal ‘aangepast’ aan het gestegen niveau van deelnemers en de grotere belangstelling voor deze discipline. Tot op heden was er bijvoorbeeld nog geen overzicht van de voorlopige uitslag van de landenwedstrijd na de eerste helft. Vandaar dat wij u op dit moment deze uitslag niet kunnen geven.

De landenwedstrijd-uitslag komt tot stand na de landenproef van vandaag en de individuele proef van morgen. In 2009 werd het eerste EK gehouden onder reglementen van de FEI gehouden in het Noorse Kristiansand.

Uitslag landenproef EK para-Equestrian dressage 2011 Moorsele (B), 2 september:

Landenproef grade III (binnen):
Grade 3
1 Deborah Criddle GBR – 72.778
2 José Letartre FRA 70.741
3 Hannelore Brenner GER 70.630
4 Sanne Voets (Berghem) – Vedet 68.148
7 Tessa Baaijens – van de Vrie (Goes) – Riana 64.778

Landenproef grade IV (buiten):
1 Sophie Wells GBR 74.344
2 Henrik Sibbesen DEN 73.406
3 Line Jorgensen DEN 71.5
5 Frank Hosmar – Tiësto – 69.500
Landenproef grade II (buiten):
1. Natasha Baker GBR – 74,476
2. Petra van de Sande (Den Haag) – Valencia – 74,381
7. Demi Vermeulen (Zevenaar) – Chiara – 69,143

Zie ook de website van de organisatie http://www.quadrille.bz

Tekst: Claartje van Andel

Het is niet meer mogelijk om te reageren.