Categoriën

Archief

BMC Centaur Cup gaat sterk gewijzigd toch door

Lange tijd was het onzeker of komend indoorseizoen de BMC Centaur Cup weer verreden zou kunnen worden. De KNHS heeft nu op haar site het sterk gewijzigde programma ten opzichte van vorig seizoen online gezet. Dat Jumping Indoor Maastricht niet doorging was al bekend, maar dat we ook niet meer van start zullen gaan tijdens Indoor Brabant vind ik toch wel ontzettend jammer.

BMC Centaur Cup 2011/2012

BMC Centaur Cup
1 | 2

De BMC Centaur Cup (KNHS-BMC Para Equestrian Cup) heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten (dressuur) zowel in de breedte als in de topsport. De BMC Centaur Cup biedt geclassificeerde ruiters tevens een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale proeven worden uitgeschreven.

Startgerechtigheid
Startgerechtigd in de competitie zijn alle geclassificeerde ruiters (ingedeeld in een van de grades van het aangepast sporten dressuur) die in het bezit zijn van een geldige startkaart. Het paard (de paarden) waarmee een ruiter zich selecteert is ook het paard (zijn de paarden) waarmee tijdens de kwalificatiewedstrijd en eventueel de finale als combinatie zal worden gestart.

Voorlopige Wedstrijdkalender
De BMC Centaur Cup 2011/2012 bestaat uit twee series van elk twee selectiewedstrijden met een kwalificatiewedstrijd en wordt afgesloten met een halve finale en finale. De competitiebepalingen volgen zo spoedig mogelijk. De opbouw van de competitie ziet er als volgt uit:

1) Zuidwolde (10 december 2011)
2) Drachten (8 januari 2012)
Kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam 19 t/m 22 januari 2012

1) nader te bepalen locatie (februari 2012)
2) Ermelo (avond, 16 maart 2012)
Kwalificatiewedstrijd tijdens CH Eindhoven zaterdag 19 mei 2012

Halve finale tijdens Outdoor Gelderland, De Steeg
Finale tijdens CHIO Rotterdam woensdag 20 juni 2012

Het is niet meer mogelijk om te reageren.