Categoriƫn

Archief

Jaarplanning bekend gemaakt

Tijdens de kaderbijeenkomst van de KNHS vandaag in Utrecht is de planning voor dit jaar verder ingevuld. Naast de al geplande wedstrijden begint het A-kader in maart met een training bij Academy Bartels, een inmiddels terugkerend item op de kalender waar we erg blij mee zijn. Het selectietraject voor Londen bestaat in ieder geval uit de wedstrijd in Mannheim begin mei, het NK in Hoofddorp en het CHIO Rotterdam in juni. Daar komt in juli waarschijnlijk nog een internationale wedstrijd in Nederland bij. Daarna zou het team voor Londen zo ongeveer bekend moeten zijn, maar ja je bent pas zeker wanneer je in Londen de ring in rijdt…

Mannheim is duidelijk niet mijn favoriete wedstrijd, maar ik ben wel blij dat er dit jaar geen lange reis zoals afgelopen jaar naar Mulhouse op de planning staat. Een blik op de kalender zoals deze op dit moment eruit ziet leert dat met name mei en juni erg druk worden, dat is denk ik voor zowel ruiter als paard al zwaar genoeg zonder lange reizen. En daarnaast kunnen we het beter de concurrentie proberen moeilijk te maken in Londen dan van tevoren. De hele jaarkalender is uiteraard hier te vinden.

De langste reis staat echter al voor eind deze maand gepland. De KNHS heeft bekend gemaakt dat er tijdens de laatste wedstrijd die meetelt voor de Paralympische team ranking in Spanje een Nederlands team aan de start zal komen. Dit uiteraard met het doel om de felbegeerde vierde plaats op de ranking die recht geeft op een extra startplek in Londen terug te winnen van Canada. Eenvoudig is dit echter allerminst, want sommige teamleden zullen hoger moeten scoren dan ooit tevoren om Canada weer voorbij te gaan. Tessa Baaijens, Frank Hosmar, Petra van de Sande en Sanne Voets zullen gaan proberen die vijfde startplek terug naar Nederland te halen. Gelet op de prestaties van het Nederlandse team zou het niet meer dan terecht zijn (o.a. vierde op het WK en EK), maar dat biedt helaas geen enkele garantie. Wordt over drie weken vervolgd.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.