Categoriën

Archief

Persbericht KNHS BMC Centaur Cup Drachten

Gert Bolmer beste in KNHS-BMC Centaur Cup Drachten

6 januari 2012

Gert Bolmer met Triumph

DRACHTEN (KNHS) – Donderdag 5 januari werd de tweede selectiewedstrijd van de KNHS-BMC Centaur Cup verreden in de prachtige entourage van ICNN Drachten. Vanwege de weersomstandigheden had deze selectiewedstrijd te maken met een groot aantal afvallers.

Door de hevige wind en code oranje die door het KNHMI werd afgegeven voor de noordelijke provincies had ICNN Drachten te maken met een uitgedund deelnemersveld. Voor de KNHS-BMC Centaur Cup gingen van de aanvankelijk elf deelnemers, slechts vijf aan de start.

Grade II deelnemer Gert Bolmer (Den Ham) reed de hoogste score bij elkaar in deze selectie-wedstrijd. Met Triumph (v.Voltaire) werd hij door juryleden, Hanneke Gerritsen, Paulien Alberts en Monique Peutz beoordeeld met de score van 67,22%. Glasten Krapels (Halfweg) wist net als in Zuidwolde de selectiewedstrijd te winnen in Grade III. Met Picasso (v.Jazz) behaalde hij 63,83%.
In grade Ib behaalde Rixt van der Horst (Grou) als enige deelnemer de eerste prijs met haar paard Vico Wald (60,36%).

Na deze wedstrijd zijn de combinaties bekend voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam. Dit zijn Rixt van der Horst met Vico Wald, Glasten Krapels met Picasso, Ilona Goes (Zegveld) met Zalisto, Annemarieke Roling-Nobel (Wassenaar) met Ricochet, Yvette van Geenen (Ulft) met BMC Versace Alegro, Sanne Voets (Berghem) met Vedet Pb en Gert Bolmer met Triumph. De achtste gekwalificeerde combinatie wordt toegevoegd door middel van een wild card, deze gaat naar Frank Hosmar (Haarle) met Tiesto.

De beste vijf deelnemers per kwalificatiewedstrijd plaatsen zich voor de finale tijdens Outdoor Gelderland in De Steeg.

Foto: Digishots

Het is niet meer mogelijk om te reageren.