Categoriën

Archief

Persbericht KNHS over niet-geslaagde missie in Spanje

De KNHS heeft zojuist onderstaande persbericht uitgegeven, het is dus helaas niet gelukt die felbegeerde vijfde startplaats voor Londen te bemachtigen. Eigenlijk was na de eerste dag al wel duidelijk dat het een schier onmogelijke opgave bleek, waarna ook nog Frank zijn paard terug moest trekken en Tessa werd gediskwalificeerd. Bepaald niet hetgeen waarop we gehoopt hadden…

Missie vijfde startplaats Paralympics niet geslaagd

29 januari 2012

Petra van de Sande - Valencia

Petra van de Sande wint alle proeven

GIRONA (KNHS) – Wat een laatste poging was om op een wedstrijd in het Spaanse Girona met een glanzend teamresultaat een vijfde startplaats voor de komende Paralympics in Londen binnen te halen, is voor het Nederlandse team en bondscoach Jeannette Wolfs als grote teleurstelling geëindigd. Met twee uitvallende combinaties komt Nederland in de uitslag van de landenwedstrijd helaas niet eens meer voor.

Frank Hosmar (Haarle) was genoodzaakt om zich vanwege dikke benen van zijn paard Tiësto na de eerste proef terug te trekken. Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes) werd gediskwalificeerd. Voor Nederland dus geen teamuitslag, die bij een landenwedstrijd in de dressuur aangepast sporten wordt beslist na zowel de landenproef als de individuele proef.

De diskwalificatie van Tessa Baaijens-van de Vrie volgde op een mededeling van een steward dat zij met een zogenaamde ‘lussenteugel’ reed. In principe hoort dat bij de toegestane hulpmiddelen van haar (keurings)profiel, alleen stond het hulpmiddel vanwege een administratieve fout niet op haar classificatiepas. Bondscoach Wolfs: “Het is zeer spijtig dat er van de zijde van de stewards pas de tweede dag commentaar kwam op het ontbreken van de lussenteugel op de pas van Baaijens – van de Vrie. Met dezelfde pas reed zij zonder problemen op de Paragames Breda. Als de stewards dit aan het begin hadden kenbaar gemaakt, had ik een tijdelijke pas waarop de lussenteugel als hulpmiddel wordt genoemd kunnen aanvragen voor deze wedstrijd. Nu was diskwalificatie het gevolg. Mijn enige troost is nog dat het behalen van een teamscore die ons recht had gegeven op een vijfde startplaats in Londen ook bij winnen niet was gelukt. De landenwedstrijdscore was simpelweg niet hoog genoeg. Daarvoor zijn we op de verkeerde tijd naar de verkeerde plaats afgereisd. Voor een hoge teamscore hadden we in december naar Portugal moeten deelnemen. Die score zat er nu simpelweg niet in.”

Van de Sande klasse apart
Het goede nieuws van de wedstrijd in Marti Divelle bij Girona was dat Petra van de Sande met haar mooie Valencia een klasse apart was in haar grade II. Zij won alle proeven.
Sanne Voets (gr. IV) reed één winnende proef en nog meer mooie proeven in grade IV en scoorde met haar zeer secure, nette afwerking.
Jeannette Wolfs: “We gaan dus met vier naar de Paralympische Spelen. Maar reken maar dat we nu extra op scherp staan voor Londen! De blik is strijdlustig op vooruit gericht!”

Uitslagen CPEI3*

Landenproef grade II:
1. Petra van de Sande (Den Haag) – Valencia –68,413%

Landenproef Grade III:
1. José Letartre (FRA) – Warina – 70,309%
2. Vladimir Vinchon (FRA) Flipper d’Or – 69,877%
3. Tessa Baaijens – van de Vrie (Goes) – Riana – 69,691%

Landenproef grade IV:
1. Sanne Voets (Berghem) –Vedet PB / 69,271%
2. Ulricke Dekeyzer (BEL) Cleverboy van Abelendreef – 69,219%
3. Michele George (BEL) – FBW Rainman – 68,906%
4. Nathalie Bizet (FRA) – Rubica 3 – 68,802%
5. Ciska Vermeulen (BEL) – Whooney Tunes – 67,76%
6. Maria Albuquerque Quinta (PRT) – Vendetto C – 66,563%
7. Frank Hosmar (Haarle) – Tiësto – 66,094%

Individuele proef grade II:
1. Petra van de Sande (Den Haag) – Valencia – 72,619%

Individuele proef Grade III:
1. José Letartre (FRA) – Warina – 72,778%
2. Vladimir Vinchon (FRA) Flipper d’Or – 70,056%
Tessa Baaijens – van de Vrie (Goes) – Riana – gediskwalificeerd

Individuele proef grade IV:
1. Michele George (BEL) FBW Rainman – 70,215%
2. Ulricke Dekeyzer (BEL) – Cleverboy van Abelendreef – 70,0%
3. Ciska Vermeulen (BEL) – Whooney Tunes – 69,462%
4. Sanne Voets (Berghem ) – Vedet PB – 69,032%
Frank Hosmar (Haarle) Tiësto niet gestart

Kür grade II:
1. Petra van de Sande (Den Haag) – Valencia– 74,833%

Kür grade IV:
1. Ulricke Dekeyzer (BEL) – Cleverboy van Abelendreef – 74,0%
2. Sanne Voets (Berghem) – Vedet PB – 73,003%

Zie voor volledige uitslagen ook de website van de organisatie
http://www.arcasarias.com/resultadosonline/index.html

Tekst: Claartje van Andel
Foto: archief www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.