Categoriën

Archief

Persbericht KNHS BMC Centaur Cup Hulten

De KNHS heeft vandaag onderstaand persbericht en de uitslagen van de BMC Centaur Cup wedstrijd in Hulten gepubliceerd. De startlijst was al vrij karig, maar doordat er daarnaast de nodige afmeldingen waren deed het deelnemersveld helaas vergelijkbaar met de vorige wedstrijd in Drachten. Beide keren speelde het weer hier natuurlijk een belangrijke rol in, hopelijk voor het laatst dit jaar. De scores waren er echter bepaald niet minder om, met kaderscores voor de helft van alle verreden proeven.

Klik hier voor de uitslagen.

Tessa Baaijens-Van de Vrie overtuigend naar winst in KNHS-BMC Centaur Cup

13 februari 2012

Tessa Baaijens - Riana

ERMELO (KNHS) – Zondag 12 februari werd de derde selectiewedstrijd van de KNHS-BMC Centaur Cup verreden in het Brabantse Hulten. Met een ruime voorsprong behaalde Tessa Baaijens-Van de Vrie de hoogste punten van de dag.

De startlijst kende al niet veel deelnemers, maar de organisatie van de wedstrijd in Hulten kreeg ook nog eens te maken met meerdere afmeldingen. Hierdoor was het deelnemersveld dun gezaaid.

Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes), die uitkomt in grade III, had dit jaar nog niet deelgenomen aan de eerste reeks van selectiewedstrijden voor de KNHS-BMC Centaur Cup. Maar tijdens de selectiewedstrijd in Hulten liet ze van zich spreken. Met Riana (v.Darlington) reed ze een sterke proef die beoordeeld werd met 71,03%. Hiermee kwam ze bijna vier procent los te staan van Maarten van Stek (Hoofddorp) met William (v.Worldly) die 67,42% behaalde en tweede werd. Ook in de individuele test, die niet meetelt voor de competitie ontving Tessa de eerste prijs met 71,58%. Grade IV deelnemer Maarten van Stek werd wederom tweede, dit keer met 70,33%

Net als grade III en IV werden ook grade I en II samengevoegd. Yvette van Geenen (Ulft) bleef in zowel de competitieproef als in de individuele proef haar concurrente Janneke Achtien (Hem) voor. Met BMC Versace (v.Ferro) behaalde ze 67,62% en 69,76% en keerde ze met twee eerste prijzen huiswaarts.

De volgende selectiewedstrijd van de KNHS-BMC Centaur Cup wordt 16 maart verreden op het KNHS-Centrum in Ermelo. De kwalificatiewedstrijd voor de finale wordt 19 mei verreden in Eindhoven.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.